BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Torbalı'da Türk-Alman kardeşliği

Torbalı'da, Gazi Çamlığı'na yapılan yapay gölet ile aktivite alanında oluşturulan Türk-Alman Kardeşliği Parkı tamamlandı.

Abone ol

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un prestij projeleri arasında yer alan Gazi Çamlığına yapılan yapay gölet ile aktivite alanında Almanya’nın Wunsiedel kenti ile gençlik değişim programının 25. yılı nedeniyle oluşturulan Türk Alman Kardeşliği Parkı tamamlandı.

Yoğun çalışmanın ardından tamamlanan proje bugün saat 19.00’da yapılacak tören ile görücüye çıkacak.

Açılış törenine kardeş şehir Wunsiedel’den Kaymakam Dr. Karl Döhler, Wunsiedel Kaymakam Yardımcısı Horst Weidner, Belediye Meclis Üyeleri, Alman İslam Cemiyeti’nden yetkililer ve Gençlik Değişim Programı kapsamında Torbalı’ya gelen gençler katılacak.

ABDÜLHAMİT SEYİR KÖŞKÜ KONUKLARINI AĞIRLAYACAK

Torbalı halkı bugün yapılacak açılışın ardından Muzaffer Kebapçıgil Koruluğu ve Kır Kahvesi’nin ardından göze hitap eden modern bir mekana daha sahip olacak. Gazi Çamlığı ile birlikte ilçede halkın güzel vakit geçirebileceği mekan sayısı artacak. Torbalı Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan restorasyon çalışmasının ardından atıl görüntüsünden kurtarılıp tarihe kazandırılan Sultan Abdülhamit’in seyir köşkü olarak bilinen tarihi binada kafeterya olarak hizmete açılacak. Torbalı Belediyesi tarafından işletilecek kafeterya ilçe halkına hizmet verecek.

Gazi Çamlığındaki ağaçlar bizzat Osmanlı Sultanı Abdülhamit Han tarafından diktirilmiş ve çamlık içerisinde yine Abdülhamit’in emriyle çiftlik binası (Abdülhamit Köşkü) ve hipodrom binası (seyir köşkü) yapılmıştı. Uzun yıllar atıl vaziyette duran ve bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutan tarihi binaları Torbalı Belediye Başkanı R.İsmail Uygur restore ettirdi. Belediye Başkanı Uygur, “Gazi Çamlığına uyguladığımız proje ile tarihi mirasımıza sahip çıktık. Bugün bu projemizin açılışını yapıyoruz. Herkesi açılışa davet ediyorum” dedi.

25 YILLIK DOSTLUK ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Torbalı Belediyesinin Almanya’ya hediye olarak aktivite alanı içinde yaptığı Alman Parkı’na 232 metre bordür, 232 metre kare taban tuğlası, 200 metre kare çim döşendi. 3 bin 750 adet bordür bitkisi, 800 adet gül, 8 bin 100 adet mevsimlik çiçek ve bin 80 adet çim karanfili dikildi. Tam ortasında Torbalı ile Wunsiedel şehri arasındaki kilometrenin yazdığı anıtın yer aldığı Alman Parkı’nın yapımı yaklaşık 1 ay sürerken projede 185 işçi görev yaptı. Parkın hazırlanmasında Torbalı Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğü ve Fen İşleri personeli görev yaptı.