BIST 10.644
DOLAR 32,17
EURO 35,09
ALTIN 2.520,42
HABER /  GÜNCEL

Referandum için ne kadar harcadılar?

Referandum sürecinde partiler kesenin ağzını açtı. Üç büyük partinin yaptığı yaklaşık harcamalar belli oldu.

Abone ol

12 Eylül'de yapılacak referandum için en büyük harcama beklendiği gibi iktidar partisince yapıldı. AK Parti 20-25 milyon lira harcarken MHP genel merkez olarak 3-3.5 milyon harcadığını açıkladı. CHP rakamı referandum sonrası verecek, ancak iddiaları AK Parti'nin 40'ta biri harcama yaptıkları yönünde.

Gündemde siyasi partilerin yaklaşık bir aydır süren referandum kampanyaları çerçevesinde harcadıkları paralarla ilgili tartışmalar var.
AK Parti, muhalefetin referandum kampanyası için yapılan harcamalarla ilgili, "Bu değirmenin suyu nereden geliyor?" sorusuna "hazine yardımı" diye yanıt verdi. Sırada ne kadar harcandığı sorusu var. Bu sorunun yanıtı da gecikmedi.

Ak Parti'nin Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur'un Hürriyet'e verdiği rakama göre bugüne kadar referandum için 20-25 milyon lira harcama yapıldı. Harcama miktarı yerel seçimlerde 32 milyon liraydı.

MHP'nin Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak ise teşkilatlar dışında parti genel merkezi olarak referandum sonuna kadar yaklaşık 3-3.5 milyar lira harcama yapmış olacaklarını söyledi.

AK Parti'nin harcamalarını sorgulayan CHP'nin Genel  Saymanı Faik Öztrak iktidar partisinin 40'ta 1'i kadar harcama yaptıklarını söylerken bununla ilgili net açıklama referandum sonrası gelecek.