BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,87
ALTIN 2.485,32
HABER /  SAĞLIK

Yeni Covid-19 araştırması! Taburcu edilen üç kişiden biri hastanelik oldu

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Bilim insanları Covid-19 tedavisi gören 48 bin kişinin kayıtlarını inceledi. Hastanede yatan hastaların yaklaşık üçte birinin taburcu edildikten kısa zaman sonra yeniden hastaneye kaldırıldığı keşfedildi. Öte yandan 5 bin 875'inin bu süre zarfında yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Abone ol

Yapılan yeni bir araştırma, taburcu edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının yaklaşık üçte birinin, bir ay içinde yeniden hastaneye kaldırılmak zorunda kaldığını ortaya koydu.

Irish Examiner sitesinin haberine göre, Leicester Üniversitesinden bilim insanları, Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan ve 31 Ağustos 2020'den önce taburcu edilen 48 bin hastanın verilerini inceledi.

Solunum, kalp-damar, metabolizma, böbrek hastalığı...

Araştırma kapsamında, taburcu edilen Kovid-19 hastalarında yeniden hastaneye kaldırılma ve ölüm oranlarının yanı sıra solunum, kalp-damar, metabolizma, böbrek ve karaciğer hastalığı görülme olasılığı değerlendirildi.

140 gün boyunca takip edildi

Ortalama 140 gün boyunca takip edilen hastaların yaklaşık üçte biri tekrar hastaneye yatırılırken, 5 bin 875'inin bu süre zarfında yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Araştırmacılar, Kovid-19 hastalarında, genel nüfusa göre çoklu organ yetmezliği, solunum sıkıntısı, diyabet ve kalp ve damar hastalıkları oranlarının önemli ölçüde arttığına da işaret etti.

Araştırmanın ayrıntıları "The British Medical Journal" (BMJ) dergisinde yayımlandı.