BIST 10.317
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.453,74
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Yeni bir sınav skandalı daha çıktı!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın düzenlediği Uzman ve Destek Personel Alım Sınavı'nda adaylar geldikleri gibi geri döndü

Abone ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın düzenlediği Uzman ve Destek Personel Alım Sınavı'nda ilginç bir olay yaşandı. Sınava girmek için salona gelen adaylar şaşkına döndü.

Sınav için çoğu Ankara dışından gelen adaylar, saatlerce sınav salonunda tutulduktan sonra, sınav kitapçığını bile göremeden memleketlerine geri gönderildi. Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun cumartesi günü yapacağını duyurduğu “Uzman ve Destek Personel Alım Sınavı” için, binlerce üniversite mezunu Hacettepe Üniversitesi’nin Beytepe kampusüne geldi. Saat 10.00’da başlaması gereken sınav için salona giren yüzlerce öğrenci kitapçık bile alamadı.

'GEREKÇESİZ İPTAL'

Milliyet'in haberine göre sınav için Sivas’tan gelen Kimya bölümü bir uzman adayı şunları anlattı: “Saat 10.00’dan 13.00’e kadar beklettiler. Dışarı da bırakmadılar. Herhalde tepki göstermemizden korktular. Bize kitapçık verilmezken edebiyat fakültesi mezunlarına kitapçık verildiği bilgisi geldi. 3 saat sonra gerekçe belirtilmeden sınavın iptal edildiği söylendi.”

NEDEN İPTAL EDİLDİ?


Bu arada bazı adayların da sınavlarının 11.00’de ve 11.30’da başlatıldığı öğrenildi. TKDK’nın internet sitesinden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “Elimizde olmayan teknik nedenlerle bazı sınav salonlarında aksaklık yaşanmış ve sınav iptal edilmiş olup 2011 Aralık ayı içerisinde aynı sınav tekrar edilecektir.”