BIST 9.735
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.433,37
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Emine Ayna'dan KCK eleştirisi!

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, KCK tutuklamalarını 12 Eylül darbesiyle kıyasladı

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, PKK'nın şehir uzantısı KCK'ya yönelik operasyonları sert sözlerle eleştirdi.

Emine Ayna, KCK operasyonları sonucu tutuklananları kastederek, "12 Eylül askeri darbesinde bile bu kadar siyasi tutuklu olmadı. Devleti küçültmek için gelen, şimdi ’devletçiyim’ diyor. Keşke KCK’yi terörize etmek yerine KCK’yi muhatap alsaydı. KCK’nın varoluş nedeni nedir? PKK’nın silahı araç kullanmadan, demokrasi mücadelesi yürütmek için bir oluşuma gitmek için kurulmuştur. Bunun neresi yanlış ve teröristtir" ifadelerini kullandı.

"KCK HALKI"

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, KCK operasyonu kapsamında tutuklanan 5 bin 300 kişinin isim listesinde dikkat çekici bir sürü noktanın olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bizim partinin üyeleri olmamasına rağmen, 11 yaşındaki çocuklardan tutun 86 yaşındaki babalar, milletvekilleri, mitinglere ve halk toplantılarımıza gelenlerin ismi vardı. O zaman KCK halktır ve bir örgüt değildir. Devlet, AKP ve Erdoğan şapkasını alıp önüne koysun, düşünsün ve tartışsın."

"LOZAN'DAKİ KÜRTLER YOK ARTIK"

BDP milletvekili Ayna sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:"Kürtler 1800-1900’lerdeki Kürtler değildir. Biz de uyumuyoruz, bu biçimlenişin farkındayız ve biz de bu biçimlenişin içerisinde diyoruz ki ’bu sefer Lozan’daki Kürtler yok, biçimlenirken Kürtleri gözardı edemezsiniz. Buradayız. Haklarımızla, tarihimizle, kimliğimizle 20 milyonu aşkın kişi olarak bu coğrafyadayız."