BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,74
ALTIN 2.408,04
HABER /  GÜNCEL

Yemen savaş uçakları 'kazara' cami vurdu: 7 ölü

Güney Yemen'de silahlı kuvvetlerin giriştiği bir hava saldırısında bir caminin vurulduğu ve 7 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Abone ol

Yemenli yerel yetkili Muhammed Hüseyin Nasır, bölgedeki İslamcı militanlara yönelik operasyonlarını sürdüren hava kuvvetlerinin, Caar'daki camiyi kazayla vurduğunu belirtti.

Yerel yetkilinin yanısıra Velid Muhammed adlı bir görgü tanığı da, AP ajansına verdiği bilgide, hava saldırısı sırasında camiden başka, bir hastane ile karakolun da vurulduğunu anlattı. Yerel yetkili Nasır, saldırılarda onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını belirtti; ancak bir sayı vermedi.

Caar'daki hastane, militanların eline geçmiş; hastaneye sivillerin ve yöre halkının gelmesi engellenerek sadece yaralı militanların tedavisi yapılır olmuştu. Kent hastanesi daha önce üç kez saldırılara hedef olmuş ve tahrip edilmişti.

El Kaide örgütüyle ilişkilendirilen militanlar, ülkede son aylarda yaşanan karışıklıkları fırsat bilerek güney bölgesinde konumlarını pekiştirmekteydi.

Yemen hala, bir suikast girişiminden sonra Suudi Arabistan'da tedavi görmeye devam eden Cumhurbaşkanı Salih'in ülkeye dönüp dönmeyeceğini bekliyor.

Ali Abdullah Salih, Haziran ayında Başkanlık Sarayı'na düzenlenen bir saldırıda yaralanmıştı. Salih, cumhurbaşkanlığı görevini bırakması yolundaki uluslararası çağrılara rağmen, ısrarla ülkesine döneceğini söylüyor.