BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,08
HABER /  GÜNCEL

İsrail'e ekonomik yaptırım yok

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İsrail'e uygulanan yaptırımlar konusunda açıklamalarda bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İsrail'le Türkiye arasındaki ilişkilerin gerilmesinden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu ve hükümeti sorumlu tuttu.

"İsrail hükümetinin aymazlığı var. Bu noktaya gelineceğini tahmin edemediler."

İsrail Merkez Bankası Başkanı Stanley Fischer'ın "Türkiye ile ticaret yapmayacak olmanın sonuçları İsrail için maliyetli olur" itirafını da değerlendiren Çağlayan, "İsrail'e yönelik henüz ekonomik bir yaptırım yok" diye konuştu. 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle yaptığı görüşmeler sonrası gazetecilerin İsrail'e yaptırımlara ilişkin sorularını yanıtladı.

TÜRKİYE BÖLGESİNDE GÜÇLÜ BİR ÜLKE

İsrail Merkez Bankası Başkanı'nın bugünkü açıklamalarının hatırlatıldığı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin İsrail ekonomisinin 6'ncı büyük pazarı olduğunu belirterek, İsrailli ekonomi çevrelerinin duyduğu rahatsızlığın haklı olduğunu söyledi. 

"İlişkilerin gerilmesinde, ne İsrail devletinin ne de İsrail vatandaşlarının bir rolü yok. Bu tamamen İsrail hükümetinin iç politikaya yönelik oynadıklarının bir göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti Büyük Atatürk'ün de dediği gibi bölgesinde barış ve huzurun tesisini istemektedir. Ancak yapılan tüm insanlık dışı davranışlara karşın gelinen bu nokta bir özür bile dilememenin sonucudur."