BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'ye CAS'dan müjde geldi

Fenerbahçe Kulübü, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na CAS’a yapılan başvuruyla ilgili bilgi verdi

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na sarı lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için geçici tedbir kararı ile ilgili CAS’a yapılan başvurunun kabul edildiğini bildirdi.

Bildiride ayrıca CAS’ın, UEFA ve TFF’ye bu duruma bir itirazlarının olup olmadığını öğrenmek adına 6 Eylül’e kadar süre tanındığı belirtildi.

CAS bu süre içinde iki kurumun varsa itiraz dilekçelerini alacak ve davanın ilk aşaması olan tedbir kararını görüşmeye başlayacak.

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilmesi ile ilgili başlatılan hukuki çalışmaları Avukat Jean Louis Dupont ile birlikte yürüten sarı-lacivertli kulübün hukuk danışmanı Avukat Emin Özkurt, "Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne, UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu  aleyhine açılan davanın temel dayanağı, Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne alınmamasındaki usulde ve yöntemde sergilenen hukuksuzluktur" dedi.

Özkurt, Fenerbahçe Kulübü futbol takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilmesiyle ilgili olarak CAS'a, UEFA ve TFF aleyhine açtığı davayla ilgili olarak AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Özkurt, UEFA ve TFF aleyhine açılan davada temel taleplerini, "Fenerbahçe için verilen Şampiyonlar Ligi'nden ihraç kararı nedeniyle yaşanılan maddi kayba istinaden ve kulübün fazlaya dair hakları saklı kalmak üzere, şimdilik 45 milyon Avro tazminat alınmasıdır. Davayı açarken, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne yeniden dahil edilmesi için de ayrıca bir tedbir talebinde bulunulmuştur" şeklinde ifade etti.

"ANA DAVA İLE YÜRÜTÜLECEK SÜREÇ 6 AY İLE 1 YIL ARASINDA
NETLEŞEBİLİR"

Ana dava ile yürütülecek sürecin 6 ay ile 1 yıl arasında netleşebileceğini belirten Özkurt, "Kurumlar birbirleriyle yazışmalarını devam ettirecekler. Ondan sonra da belli bir neticeye varılacak. Dolayısıyla geçici tedbir talebi reddedilse de kabul edilse de dava devam edecek. Bu süreç içerisinde yapacağımız hukuki adımlar olacak. Dilekçeler, konunun anlatılması ve aktarılması için daha geniş ifadeler, Şampiyonlar Ligi'ne katılmamamızla ilgili karar alındığı anda elde hiçbir somut verinin olmadığının özellikle vurgulanması gibi adımlarımız olacak" ifadesinde bulundu.

CAS'ın nasıl bir karar vereceğini tahmin etmenin şimdiden mümkün olmadığını söyleyen Özkurt, "CAS hukuki bir değerlendirme yapıp yerinde bir karar verdiği takdirde buradan hem Fenerbahçe Kulübüne tazminat hem de Şampiyonlar Ligi'ne yeniden katılım gibi haklarının doğması muhtemeldir. Sonuçta CAS bir yargı mercidir. Kararı verecek kurum orasıdır. Bu, zaman alacak bir hukuki mücadeledir" yorumunu yaptı.