BIST 10.002
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.430,28
HABER /  GÜNCEL

Kadınlar bundan daha zor vazgeçiyor

Uzmanlar bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma sonucu daha çok kadınların vazgeçemediği bu şeyin ne olduğunu merak mı ediyorsunuz?

Abone ol

Milano Üniversitesi’nde görev yapan Profesör Doktor Elana Tremoli, Avrupa Kardioloji Derneği'nin (ESC) geçen hafta Paris'te düzenlenen kongresinde yaptığı açıklamada, kalp hastalıklarının Avrupa'da yılda yaklaşık 4.3 milyon, İtalya'da da 242 bin kişinin ölümüne neden olduğunu belirterek, bu hastalıkların ortaya çıkmasında sigaranın oynadığı role dikkati çekti.

Finlandiya, İsveç, Fransa ve İtalya'daki bin 694 erkek ve bin 893 kadının katılımıyla yapılan araştırmanın verilerine işaret eden Tremoli, elde edilen sonuçların kadınların sigaranın zararlarına karşı, yaş, tansiyon, sosyal sınıf ve obezite gibi diğer faktörlerden bağımsız olarak oldukça savunmasız olduğunu gösterdiğini belirtti.

Kadınların içtiği her bir sigaranın kalplerinde yarattığı etkinin bir erkeğin tükettiği 5 sigara ile eş değer olduğu uyarısında bulunan uzmanlar, kadınların bu zararlı alışkanlıklarından kurtulmak konusunda ise pek de istekli olmadıklarını söyledi.