BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,10
HABER /  GÜNCEL

Yavuz’dan Necatigil'e mektup var

3 aylık edebiyat ve kültür dergisi Ada’nın yaz sayısı yayınlandı. Yeni sayının en dikkat çekici bölümü ise ünlü şair Hilmi Yavuz'un hocasına yazdığı mektup...

Abone ol

Dergide en dikkat çekici bölüm ise, Hilmi Yavuz’un, ustası ve hocası Behçet Necatigil’e hitaben yazdığı mektup. Yavuz, Ada’nın bu sayısı için kaleme aldığı mektupta, gördüğü bir rüyadan söz ediyor. Mektupta, “Siz güya ölmüşsünüz.” diyerek Necatigil’e rüyasını anlatan Hilmi Yavuz, “Nasıl yorumlamalı bu rüyayı sevgili hocam?” diye soruyor.

“Necatigil’e Mektup”, şu cümlelerle bitiyor: “Siz gideli genç insanlar şiirlerinizi daha çok okur oldular. Rüyaların hep tersi çıkar, derdi babaannem, rüyadaki ‘anma günü’nüzde sizi fark etmediler; ama gerçeklikte şiirinizin daha çok fark edildiğini bilmenizi isterim. Giderek sizi özleyenler çoğalıyor, sevgili hocam, ellerinizden öperim.” Ada’nın öteki sayfalarında; Haydar Ergülen, Veysel Usta, Yılmaz Albayrak gibi isimlerin mektupları ya da mektup üzerine yazıları var. Dosyada; Cioran, Jack London ve Kanûni Sultan Süleyman’dan da seçme mektuplar yer alıyor. Ada, yayınladığı şiirlerle de yaz dönemi dergileri arasında öne çıkıyor. Özellikle; Ali Hikmet, Serkan Ozan Özağaç, Ali Çivril, Onur Caymaz ve Ercan Yılmaz’ın şiirleri dikkat çekiyor. Dergide ayrıca, Hasan Öztürk, Tanpınar’ın yapıtlarını nasıl oluşturduğunu irdelerken, Mustafa Fırat da son ayların edebiyat dergilerine mercek tutmuş.

Kaynak: