BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yaşlı kadını uçaktan düşürdüler

89 yaşındaki anneleri yanlarına tatile geliyordu. Uçaktan herkes çıktı ancak anneleri yoktu. Korkunç olay sonra anlaşıldı.

Abone ol

Anadolu Jet´e ait bir uçakla dün Ankara´dan İzmir´e gelen yolculardan emekli öğretmen 89 yaşındaki Sahibe Güzin Konur, tekerlekli sandalye üzerinde, forkliftle uçaktan indirilirken, 2 metreyi aşkın yükseklikten yere düşürüldü.

Düşerken başını forklift paletine çarpıp yaralanan, üç boyun omuru kırılan talihsiz kadın, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi´nde tedaviye alındı. Damadı avukat Osman Hanağası, ``Annem yazlığa tatile giderken kendini hastanede buldu. Sağlığından endişe ediyoruz, şikayetçiyiz'' dedi.

2 METREDEN YERE ÇAKILDI

İki çocuk 4 torun sahibi emekli öğreten Sahibe Güzin Konur, kızı Akgün Hanağası ve damadı Osman Hanağası ile birlikte yaz aylarını yazlıklarının bulunduğu İzmir´in Seferihisar İlçesi´nde geçirmeyi planladı. Nitekim bu plan doğrultusunda hazırlıklar yapıldı. Karayolu yolculuğunda yorulmaması için, anne Konur´un Ankara´dan İzmir´e uçakla gelmesi kararaştırıldı. Hanağası çifti özel otomobilleriyle İzmir´e gelirken, anne Konur, dün (pazartesi) sabah Türk Hava Yolları´na (THY) ait Anadolu Jet´in 902 sefer sayılı uçağıyla İzmir´e uçtu. THY´den tekerlekli sandalye servisi istenen Konur, iddiaya göre bu hizmeti veren Portklinik Şirketi elemanlarınca uçaktan tekerlekli sandalye üzerinde forkliftle indirilmek istendi. Firma elemanı B.A tekerlekli sandalyeyi kapıya sürdü, ancak A.G.´nin kullandığı belirtilen forklift kapıya henüz tam olarak yanaşmadığı için Konur tekerlekli sandalye ile iki metreyi geçen yükseklikten yere düştü. Firma görevlisi B.A. da Konur´la birlikte yere düştü. Konur başını forklifte çarptı, ardından yere çakıldı. Konur, ambulansla götürüldüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi´nde tedaviye alınırken, B.A.´nın da kolunun çatladığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

3 BOYUN KEMİĞİ KIRILDI

[PAGE]



ŞOK YAŞADILAR

Annelerini karşılamak için geldikleri Adnan Menderes Havalimanı´nda Anadolu Jet´e ait uçağın indiğini, yolcuların çıktığını ama aralarında kendisini göremediklerini belirten damat Osman Hanağası başlarına geleni şöyle anlattı:

``Talihsiz ya da korkunç kaza diyebilirsiniz. Ama hiç beklenmedik ve Türkiye´de karşılaşmamamız gereken bir olay. Kayınvalidem yaşından dolayı birisinin koluna girerek, ağır yürüyordu. O nedenle Ankara´dan uçakla gelecekti, kendisine tekerlikli sandalye servisi istedik. Uçaktan indiğinde arabaya kadar tekerlekli sandalye ile getirilecekti. Karşılamaya gittik. Yolcular çıkmıştı, anne yoktu. Bir telaş fark ettik. Annem kan revan içindeydi. Meydan doktoru müdahale etmiş, yüzüne sürekli tampon uygulanıyordu. Yaklaşık 25 dakika ambulans gelmesi beklendi. Bunların hepsini Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi´ne geldikten sonra öğrendik. Omurlarında üç kırık olduğu söylendi. Şimdi acilde yatıyor, 89 yaşında ve çok ağır bir travma geçirmiş durumda.''

Çağdaş bir ülkede böyle kazaların kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydeden avukat Hanağası, olayın emniyete bildirildiğini, ifadelerin alındığını belirterek, ``89 yaşındaki bir hanımın sağlık yönünün ne göstergede olduğu hepimizi şüphe içinde bırakıyor. Çünkü ileride ne gibi komplikasyonlar çıkacak bilemiyoruz. Aile olarak üzüntülüyüz. Ailemizin hepsi olayın ardından Ankara´dan geldi. Havayolu ve bu servisi veren firmaların yetkilileri ilgilenmeye çalışıyorlar. Bu müessir olayı kabul etmemiz mümkün değil. Tabiiki idari soruşturmaya başlamışlar ama biz de adli soruşturmayı takip edeceğiz. Ama önemli olan şu anda annemizin sağlığına kavuşması. Tatile, dinlenmeye gelmiş bir hanımefendi şimdi meçhul bir sonla yaşam mücadelesi ya da sakat kalmama mücadelesi veriyor. Üzüntülü bir şekilde hastane önünde bekliyoruz'' diye konuştu.

``ÇOK UCUZ ATLATMIŞ''

Dokuz Eylül Üniversitesi Acil Servis´ten Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Atilla, hastanın sağlık durumuyla ilgili şu bilgileri verdi:

``Bize geldiği zaman genel durumu iyiydi ama tıbbi olarak düşme hastaları sonuçta riskli hastalardır. Durumu değerlendirildi. Başında, saçlı derisinde 12 santimetreye yakın kesi vardı. Daha sonra çekilen fimlerinde boyun kemiklerinden C2, C6 ve C7 kemiklerinin uç kısımlarında kırık olduğunu gördük. Bunların aslında hayati tehlike etkileri yok ama izlenmesi gereken tabloydu. İlk müdahaleleri yapıldı, genel durumu toparlandı. Acil servisimizde izleniyor, uygun bir servise alınacak. Yaşlı hasta olduğu için gözlem gerekiyor. Yaşlı hastalarda akut dönemde olmasa bile daha sonraki dönemlerde ne olacağı bilinmez. Bilinci açık, herhangi bir problem yok. Zaman zaman yer ve zaman konusunda karıştırmalar olabiliyor. Başa alınan darbe sonrasında sık görülen bir şey. Şu an için hayati tehlikesi yok. Yaşına göre çok ucuz atlatmış.''

Adnan Menderes Havalimanı´ndaki Portklinik görevlileri, konuyla ilgili bilgilerinin bulunmadığını, yetkililerinin ise İstanbul´da olduğunu söyledi. Polisin olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü belirtildi.