BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,84
ALTIN 2.416,02
HABER /  GÜNCEL

Tuzla belediyesi çalışanlarını sevindirdi

Tuzla Belediyesi ile MEMUR SEN’e ve BEM-BİR SEN'e bağlı sendikalar arasında sosyal denge sözleşmesi imzalandı.

Abone ol

TUZLA Belediyesi’nin tarihinde bir ilk gerçekleştirildi. Tuzla Belediyesi ile MEMUR SEN’e (Memur Sendikaları Konfederasyonu) bağlı BEM-BİR SEN (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası arasında, memurlara maddi ve sosyal haklar tanıyan ‘Sosyal Denge Sözleşmesi’ imzalandı.

Tuzla Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sözleşmeyi şöyle değerlendirdi.

“Biz, ancak ekonomik kaygısı olmayan bir personelin, daha iyi işler üretebileceğine inanıyoruz. Ekonomik kaygıları olan insanlar, çok fazla üretken olamazlar. Bu alanda biz, elimizden geleni yapacağız. Sosyal denge çalışmalarını daha farklı açılardan da kurum içerisinde hayata geçireceğiz. Amacımız, Tuzla Belediyesi çatısı altında bir aile olabilmektir. Kurum içerisindeki birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini vermeye gayret edeceğiz. Sendikalarla bundan sonraki çalışmalarımız da anlayış içerisinde sürecektir” dedi.

MEMUR VE PERSONELİMİZ KENDİNİ İSPATLAMIŞTIR
Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İmkanlar dahilinde verilebilecek ne varsa bunları vereceğiz. Daha iyisini de sonradan hedefleyeceğiz. Kurumun kaynaklarını, gelirlerini, verimliliğini artırdığımız sürece de, çalışanların mesai kavramını gözetmeden çalıştığı bir yerde, bizim nankörlük yapmamız mümkün değil. Bizim personelimiz, memurlarımız bu konuda kendisini ispatlamıştır. Biz de bu emek karşısında görevimiz neyse onu yapacağız. Emeğin kutsal olduğuna inanıyoruz ve emeğe karşı her zaman saygılı olacağız” diye konuştu.

MÜKEMMEL BİR SÖZLEŞME
BEM-BİR SEN İstanbul 8 No’lu Şube Başkanı Ahmet Nail Eyüboğlu da, “Tuzla’da ilk defa yapılan bu sözleşme, Sayın Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nın ve sendikamızın yoğun gayretleriyle ve özellikle çok güzel bakışıyla gerçekleşti. Sendikam ve tüm çalışanlar adına Sayın Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya ve değerli yönetimine çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Başlangıç için mükemmel bir sözleşme” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ELİNDEN GELENİ YAPTI 
Sözleşmenin Tuzla Belediyesi ve memurlarına hayırlı olması temennisinde bulunan Eyüboğlu, “Tuzla Belediye Başkanı, elinden geleni yaptı. Bundan sonra sıra mesai arkadaşları olan sizlerde. Her zaman saatinize bakmadan çalışacağınıza, işinizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı özveriyle yapacağınıza inanıyorum. Memurlara yönelik Tuzla’da bir konut projesini başarıyla gerçekleştirdik. Zabıtaların yıpranmasıyla ilgili ciddi çalışmalar var. Zabıtaların mesailerinin düzeltilmesi sendikamızın bir başarısıdır. Çalışmalarımız sürüyor. Böyle güzel kadrolarla, çok daha güzel sözleşmelere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

BEM-BİR SEN Genel Sekreteri İbrahim Keresteci ve Genel İdari Mali Sekreteri Gürkan Alper de, sosyal denge sözleşmesinin imzalanması sürecinde gösterdikleri çabalardan ötürü, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve yönetimine teşekkür etti.
Konuşmalardan sonra, hazırlanan ‘Sosyal Denge Sözleşmesi’, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilgili başkan yardımcıları ve sendika temsilcileri tarafından imzalandı. İmza töreninden sonra Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile BEM-BİR SEN Genel Sekreteri İbrahim Keresteci, birbirlerine günün anısına çiçek sundular.