BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  POLİTİKA

Yaşar Okuyan Yalova'dan aday!

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Yalova’dan milletvekili adayı olacağını açıkladı.

Abone ol

Okuyan, "A parti, B parti, bağımsız bilmiyorum. Büyük ihtimalle bağımsız bir aday olarak huzurunuza çıkacağım" dedi.

Yalova’da Morgül Pastanesi’nde basın toplantısı düzenleyen Yaşar Okuyan, iki kez anket yaptırdığını belirterek, "Henüz kesin sonuçlar elimize ulaşmamakla birlikte ilk ankete göre halkımızın bize daha fazla teveccüh gösterdiği ortada. A parti, B parti, bağımsız bilmiyorum. Büyük ihtimalle bağımsız bir aday olarak huzurunuza çıkacağım. İnanıyorum ki Yalova Türkiye’ye yeniden farklı siyaset dersi verecek" diye konuştu.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ın Demokrat Parti’den istifalarını da değerlendiren Okuyan, "Viraja çok hızlı girerseniz virajı alamazsınız. Burada bazı arkadaşlarımızın son atraksiyonları, viraja çok hızlı girdiklerini gösteriyor. Merdiven altında siyaset yapanların kendi kurmaya çalıştıkları tezgâhlar başlarına yıkılabilir. Ummadıkları yerlere kar yağabilir. Bir tipiye yakalanabilir. Ortada kalabilirler. Birileri bunu daha iyi anlıyordur. Kuşlar benim kulağıma başka şeyler söylüyor. Önümüzdeki günlerde yeniden başka şeyler söyleyen arkadaşlar çıkabilir. Bunlarla da ilgili değilim. Özellikle Yalova, merkezde çok ciddi bir siyaset dersini vermeye hazırlanıyor. Bu derse de bazı arkadaşlarımızın ihtiyacı var. Şu an itibariyle hiçbir partiden adaylık teklifi gelmedi" dedi.

AK Parti’den teklifi geldiği takdirde aday olup olmayacağı sorusuna üzerine Yaşar Okuyan, şunları söyledi:
"O zaman balıklama giderim. AKP’ye, ‘Allah Allah’ deyip giderim. Parti meselesi değil. 9 senedir mücadelemiz ortada. Öyle olsaydı 2002’de ben bakandım. Benim siyaset anlayışımla, benim dünya görüşümle, AKP’nin siyaset anlayışı hiçbir şekilde bağdaşmaz. Öyle bir teklif falan da gelmez."

Okuyan, "AKP’den kim aday olursa olsun hepsine başarılar diliyorum. Aday kimse, bizim arkadaşımızdır. Bize iftira ve saldırı olmadığı müddetçe biz onların şahsiyetleriyle uğraşmayacağız. Bize iftira, saldırı olursa, onun cevabını medeni ölçülerde veririz. Yalova pek çok seçimde Türkiye’ye siyaset dersi verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gelse bile Yalova’da AKP milletvekili çıkaramaz" dedi.

’AKP, 2-0 KAYBEDER’

Seçimle ilgili tahminde bulunan Yaşar Okuyan, "Bu seçimle ilgili de şöyle bir sonuç sürpriz olmaz: AKP, Yalova’da 2-0 kaybeder. Bu lafımı bir kenara not edin. Tayyip Erdoğan gelsin, sıkıysa gelsin. O da Rizeli ben de Rizeliyim. O Kasımpaşalı, ben Yalovalıyım. Gelsin karşıma. Tayyip Erdoğan gelsin onu sandığa gömmeyen Yaşar Okuyan burada intihar eder. Çok daha iyi olur Tayyip’le burada kapışmak" diyerek sözlerini tamamladı.