BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Ev hayalleri sonunda gerçek oldu!

Yıllarca gelirlerini ev alma hayaliyle biriktiren 512 kişi sonunda başlarını sokacakları evlerine kavuştular.

Abone ol

Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), Kütahya'nın Akkent Mahallesi'nde 4'üncü etapta sosyal konut ve alt gelir grubuna yönelik uygulaması kapsamında yapımını sürdürdüğü 512 konutun hak sahipleri kurayla belirlendi. Kurada hak sahibi olanlar, sevinçlerini yakınlarıyla paylaştı.

Dumlupınar Spor Salonu'nda düzenlenen çekilişe, Kütahya Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Vahit Okumuşer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Avukat Mehmet Cevdet Yaşar, TOKİ görevlileri ve konut başvurusunda bulunan vatandaşlarla yakınları katıldı.

Horozoğlu, kura çekilişi öncesi yaptığı konuşmada, TOKİ'nin, Türkiye'de son yıllarda kentsel gelişim ve dönüşüme, planlı şehirleşmeye, güvenli, depreme dayanıklı, sağlıklı ve konforlu yapıların inşasına öncülük ettiğini söyledi.

TOKİ'nin, Kütahya'da şimdiye kadar il merkezi ve 9 ilçede 4 binden fazla konutu inşa ederek halkın hizmetine sunduğunu anımsatan Horozoğlu, "Kurayla hak sahiplerine dağıtacağımız 512 konuttan 128'i 1 oda ve 1 salon, 384'i ise 2 oda ve 1 salon tipindedir. 10 binin üzerinde vatandaşımıza başvuru formu dağıtılmış, 1 oda ve 1 salon konutlar için 631, 2 oda ve 1 salon konutlar için 6 bin 740 olmak üzere toplam 7 bin 371 başvuru olmuştur" dedi.

Daha sonra Horozoğlu ve diğer yetkililer, kura çekerek, sosyal konut kapsamında yer alan 1 oda ve 1 salon tipindeki konutlar için başvuruda bulunan 49 engelli ve gazi arasından hak sahibi 13 kişiyi belirledi. Bu kategoride şehit ailesi müracaatı bulunmadığı belirtildi.

Normal başvuru kategorisindeki 582, engelli ve gazi kategorisindeki 36 kişi olmak üzere 618 kişi arasından kalan 105 dairenin hak sahipleri ve 64 kişilik yedek listenin kuraları çekildi.

Kura çekimi, 2 oda ve 1 salon tipindeki 384 dairenin hak sahiplerinin belirlenmesiyle devam etti. Öncelikle doğrudan konut satın alma hakkı verilen 1 şehit ailesinin dairesi belirlendi. Bunun ardından 9 gazi ve 107 engelli arasından 3'er hak sahibi tespit edildi. Kura, kalan 5 bin 826 kişi arasından 377 dairenin hak sahipleriyle 192 kişilik yedek listenin belirlenmesiyle sona erdi.

Kura sırasında isimleri okunan başvuru sahiplerinden bazılarının, salonda bulunan yakınlarıyla sarılarak ve cep telefonlarıyla ailelerine haber vererek sevinçlerini paylaştıkları gözlendi.

1 oda ve 1 salon tipinde konut satın alma hakkını kazanan Sultan Salcan, eşinden 7 yıl önce boşandığını belirterek, 2 çocuğuyla yıllardır beklediği, hayallerini süsleyen eve kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade etti.