BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den Nevruz uyarısı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevruz byaramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar derin izler bırakan Türk milletinin Nevruz'a çok önemli anlamlar yüklediğini ifade etti. Nevruzla toprağın uyandığını, doğanın canlandığını dile getiren Bahçeli, Nevruz'un asırlarca Türk-İslam coğrafyasında barışa, kardeşliğe ve kucaklaşmaya işaret ettiğini belirtti.

''Balkanlardan Orta Asya'ya kadar gönüllerin coşkusu, yüreklerin heyecanı, kalplerin huzuru Türk'ün bahar bayramıyla daha da güçlenmiş ve eşsiz güzelliklerini hepimize sunmuştur'' diyen Bahçeli, mesajında şunları kaydetti:

''Bu kutlu bayramda bereket ve sevgi kenetlenmekte, dayanışma ve yardımlaşma bütünleşmekte, saygı ve nezaket iç içe geçmektedir. Gerçekte Nevruz birlik ve beraberliğin gür ateşini körüklemekte, fitne ve nifaka geçit vermemektedir. Temennim, baharın uyanışını ve müjdesini haber veren Nevruz'un, üzerimizdeki atalete son vermesi, milletimizi çepeçevre kuşatan belaların ve felaketlerin yok olması için değerli fırsatlar sunmasıdır.

Bilinmelidir ki Nevruz'u rezil emelleri için bir fırsat olarak kollayan, bölünmenin, ayrışmanın provalarını yapan, kanlı eylemlerinin üstünü insan hakları ve özgürlük kamuflajıyla kapatan mihrakların, Türk milletinin birlikte ve kardeşçe yaşama konusundaki irade ve kararı karşısında tükenmekten başka bir şansları olmayacaktır.

Baharın müjdesini, zehirli eylemlerin ve küstahça meydan okumaların bir aracı olarak görenler ve buna içten içe destek olanlar, mutlaka hak ettikleri cevabı alacaklardır. Nevruz dolayısıyla farklılıkları özendirenlerin, yıkım projesi kapsamında anayasa değişiklikleriyle milletimizi parçalamanın ve Cumhuriyeti tasfiye etmenin arayışında olanların akıllarını başlarına almalarında da sonsuz faydalar olacağı açıktır.

İhanet ne kadar dinç, cüretkar, talepkar ve ısrarlı olursa olsun Türkiye'ye kendisini adamış, Türk milletini bir ve bütün yaşatma konusunda ant içmiş olan vatanseverler, hiçbir habis niyet ve faaliyete geçit ve izin vermeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle baharın habercisi olan bu yeni gün münasebetiyle doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm vatandaşlarımın ve Türk-İslam aleminin Nevruz Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum''