BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.398,45
HABER /  GÜNCEL

Çocuk göstericilere hapis cezası

Adana'da 7 Temmuz 2010'da yüzleri maskeli çoğunluğu çocuk bir grup PKK'ya yönelik operasyonları protesto etti.

Abone ol

Adana'da 7 Temmuz 2010'da yüzleri maskeli çoğunluğu çocuk bir grup PKK'ya yönelik operasyonları protesto etti.

Ova Mahallesi'nde esnafa kepenk kapattıran grup, polise taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. 14 yaşındaki S.G., polise atmak istediği patlayıcının elinde infilak etmesi sonucu yaralandı. S.G. tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Polisin panzerler eşliğinde yaptığı müdahale sonucunda yaşı küçük 8 gösterici daha yakalandı. Mahkemeye sevk edilen yaşları 13 ile 17 arasısında değişen 9 çocuktan 5'i tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede 9 çocuk hakkında, 'terör örgütünün propagandasını yapmak', 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması', 'tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması' ve 'terör örgütüne üye olmak' suçlarından toplam 24'er yıla kadar hapis cezası istedi. Tutuklanan 5 çocuk, 25 Temmuz 2010'da 6008 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yasadaki değişiklikten dolayı salıverilmişti. Yasadaki değişiklik yapılmamış olsaydı, çocuklar özel yetkili mahkemede yargılanıp, haklarında istenilen cezalarda da artırım istenecekti. Ancak, şimdi çocuk mahkemesinde yargılanacak olan çocuklar için istenen cezalarda yaşlarından dolayı indirim uygulanabilecek.