BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,74
ALTIN 2.379,67
HABER /  GÜNCEL

Yaşar Nuri'nin reçetesi hazır!

Halkın Yükselişi Partisi lideri Yaşar Nuri Öztürk, kurtuluş reçetesini açıkladı.. Öztürk dünyanın ve Türkiye'nin kaderinin değişmesi için herkesi üç büyük tövbeye çağırdı...

Abone ol

CHP’den istifa ettikten sonra Halkın Yükselişi Partisi’ni (HYP) kuran İstanbul Milletvekili Yaşar Nuri Öztürk, çalışmalarına hız verdi.

İki ay içinde 38 ilde parti teşkilatını faaliyete soktu. Ay sonuna kadar, genel seçimlere katılma şartlarından biri olan, 41 ilde teşkilatlanma şartını yerine getirmiş olacak. Haziranda kurultay yapacaklarını belirten Öztürk, bu kadar hızlı davranmalarının sebebini, “Yayılırsak, rehavet çöker.” cümlesiyle özetliyor.

Zaman’ın soruların cevaplayan Yaşar Nuri Öztürk, en geç 2006 yılında erken seçime gidileceğini düşünüyor. Oldukça da iddialı. Koalisyonla da olsa iktidar olacaklarına inanıyor ve ekliyor: “Barajı geçemezsek, bu işi bırakırım. Çünkü halkı tanımamışım demektir.” Öztürk, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘Erken seçim bu ülkeye ihanettir’ çıkışını önemsemiyor. “Erdoğan, her dediğini yapıyor mu? Bu konuda da fikri değişebilir.” diyor.
HYP lideri, düşüncelerinin ve projelerinin sadece Türkiye için değil tüm İslam dünyası için kurtuluş niteliğinde olduğunu söylüyor. Müslüman ülkelerin içinde bulundukları durumdan kurtulma reçetesi olarak ‘akılcı düşünürler’i, o arada kendini gösteriyor:

“Biraz espri yaparak konuşayım; İslam dünyasının benim dediğimi yapmaktan başka çaresi yok.” Öztürk, İslam âleminin kendi alimlerine yaptığı zulmün cezasını çektiğini düşünüyor. Bu alimleri sayarken Muhammet İkbal ve Mehmet Akif Ersoy’un yanına kendi ismini de ekliyor. Allah’ın yardımının İslam ülkeleri üzerinde olmadığını düşünen Öztürk,

“Bu yardımın tekrar gelebilmesi ve dünyanın kaderinin değişmesi için İslam âlemi üç büyük tövbe yapacak. Evlad-ı Resul’e yaptıklarına, Osmanlı’ya ettiği nankörlüğe ve kendi alimlerine yaptığı zulme tövbe edecek. O zaman Allah, yardım musluklarını açacaktır.” ifadesini kullanıyor.

Yaşar Nuri Öztürk, siyasi liderlik konusunda da iddialı. Türkiye’deki tek gerçek liderin kendisi olduğunu, diğerlerinin ise sadece parti başkanı olduklarını savunuyor. Cumhuriyet tarihinde hiçbir mirasa konmadan siyaset yapan iki kişiden biri olduğunu (diğeri Atatürk) anlatan Öztürk, “Türkiye’de ön plana çıkmış kişiler içerisinde dışarıda eğitim almayan da sadece iki kişi var. Biri Elmalılı Hamdi, diğeri benim.” diyor.

Yaşar Nuri Hoca, küreselleşme ve Avrupa Birliği üyeliğine de karşı. “Küreselleşme bizim aleyhimize işliyor. Gümrük Birliği’ni askıya alıp, AB sevdasından vazgeçmeliyiz.” önerisinde bulunuyor. Öztürk, Star Gazetesi’ndeki köşe yazılarına son verilmesini de ‘Bağımsızlığa tasallut’ başlıklı yazısına bağlıyor. Son dönemde oldukça yoğun olan Öztürk, bir de kitap hazırlıyor. Yakın zamanda yayınlayacak olan 600 sayfalık kitabının ismi: “İslam Dünyasında Dinî Hayatın Kur’an Işığında Yeniden Yapılandırılması.”

Haber: Emre Soncan
Kaynak: