BIST 10.759
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.504,77
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yargıda vesayet iddiaları kızdırdı

Devlet Bakanı Aydın, İzmir'de yargıda vesayet tartışmalarına değindi, muhalefeti sert sözlerle eleştirdi.

Abone ol

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Anayasa değişikliği ile yargının vesayet altına alınacağı şeklinde eleştiriler bulunduğunu ancak bu eleştirilerin haksız olduğunu belirterek, ''O kurumlarda bu görevi yapan insanları bir başkasının adamı olmak gibi bir düşünceden tenzih ederim, hiçbiri böyle bir düşünceye layık değil''dedi.

Karşıyaka Lunapark Müzikhol'de yapılan AK Parti Karşıyaka İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan Aydın, Anayasa değişikliği konusunda muhalefet partilerinin ne söylediğine çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Aydın, AK Partinin gerçekleri anlatacağını kaydederek, ''Biz ucuz konuşmayız, rakamla, somut konuşuruz, örnek göstererek konuşuruz. Konuşacak çok şeyimiz var, çünkü hata üstüne hata yapan bir muhalefetle karşı karşıyayız. O zaman daha çok konuşmak, daha çok anlatmak gibi mukaddes bir görev düşüyor'' dedi.

"MUHALEFET AĞIR KONUŞUYOR"

Muhalefet partilerinin bazı konularda ''ağır'' konuşmalar yaptığını, bunlardan birinin de ''yargıyı vesayet altına alıyorlar'' iddiaları olduğunu belirten Mehmet Aydın, şunları söyledi:

''Dün adını vermeyeyim bütün gazetelerde vardı bir zat, bir kişi ne diyor 'bunlar çok yolsuzluk yaptılar, etrafındakilerini doyurdular, bunlar Yüce Divan'a gidecekler'. Olabilir böyle düşünebilir, demokraside bu da olabilir ama gerisi hiç hoş değil 'kendi adamlarını getirecekler' nereye, Anayasa Mahkemesine, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na... 'Böylece kendilerini Yüce Divandan kurtaracaklar'. Arkadaşlar evvela o gelecek hakimlere, üyelere kimsenin bunu söylemeye hakkı yok, bugünkülere de yarın gelecek olanlara da söyleyemezsiniz.''

"KENDİ ADAMLARINI GETİRECEKLER" İDDİASI

Aydın, ''Kendi adamlarını getirecekler'' denilmesini o kurumlarda görev yapan insanların hak etmediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''O kurumlarda bu görevi yapan insanları bir başkasının adamı olmak gibi bir düşünceden tenzih ederim, hiçbiri böyle bir düşünceye layık değil. Ne bugün görev yapan hukuk insanları, ne yarın görev yapacak hukuk insanları bu şekilde anlatılmayı hak etmiyorlar. Bu doğru değil.

''ELEŞTİRİNİN DOZU OLMALI''

Anayasa değişikliği ile ilgili bir başka eleştirinin de ''Bunların niyetleri kötü, aslında teröre kolaylık sağlayan gidiştir, yürüyüştür'' olduğunu ifade eden Mehmet Aydın, ''Başka bir zaman biri çıksın ve desin ki 'Bu madde PKK'nın işini kolaylaştırıyor.' Biri çıksın söylesin. Eleştirinin de bir dozu vardır, dozunu yükseltirseniz sınırı aşarsınız. Sınırı aşarsanız o eleştirinin anlamı gider'' diye konuştu.

''ERKEN SEÇİM OLMAZ''

Anayasa değişikliklerini iktidarların, hükümetlerin değil, TBMM'nin yaptığını ifade eden Aydın, Meclis'te muhalefet partilerinin çalışmalara katılmadığını ifade etti.

Seçimlere 1.5 yıllık bir süre varken, bazı kesimlerin erken seçim için tarihler verdiğini, bunun yanlış olduğunu belirten Bakan Aydın, ''Biz erken seçime giden siyasi partilerin millet tarafından nasıl baraj altına indirildiğini çok iyi bilen partiyiz. Millet size 4 sene, o zaman 5 yıldı, süre veriyor. Seçime 1.5 yıl kala bırakıp kaçarsanız, halkın huzuruna nasıl gidersiniz. Aklımızın köşesinden geçirmediğimiz erken seçimi gündeme getiriyorlar, 'yeni meclis anayasayı yapsın' diyorlar. Hangi demokraside var, hangi gelişmiş ülkelerde böyle bir öneri ile çıkılabilir?'' şeklinde konuştu.