BIST 10.743
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.504,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

2 bin metre derinlikte toplu nikah

Iğdır'ın Tuzluca ilçesindeki Tuz Mağaraları'nın 2 bin metre derinliğinde toplu nikah kıyıldı.

Abone ol

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde düzenlenen 1. Kültür Etkinlikleri Festivali kapsamında 30 çift için nikah töreni yapıldı.

Tuzluca Tuz Mağaraları'nın 2 bin metre derinliğinde Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan tarafından temsili olarak 2 çiftin nikahı kıyılırken, 30 çift hep bir ağızdan 'evet' dedi.

Nikah töreninde bir konuşma yapan Tuzluca Belediye Başkanı Türkan, 30 çiftin nikahını kıymanın haklı gururunu yaşadığını söyledi. Türkan, "İlçenin ismini aldığı Tuz Mağaraları'nı tanıtmak ve buraları turizme açmamız gerekmektedir. Bu nimetin çok güzel değerlendirilmesi gerekir.

Tuzluca'nın tuzu ve tuz mağaraları en büyük doğal zenginliklerimizdendir. Bütün canlılar için su ve hava ne kadar önemli ise tuzda o kadar önemlidir. Yani kısaca bu nimettin farkında olup buraları değil Türkiye'ye bütün dünyaya anıtmamız lazım.

Tarih boyunca 17 medeniyete beşiklik eden ilçemize sahip çıkıp el birliği ile ilçemizi kalkındırıp geliştirmemiz lazım. Bu konuda tüm hemşehrilerimin el birliği ile ilçeye sahip çıkıp gereken yatırımları yapacağına inanıyorum" dedi.

Nikahı kıyılan çiftler ise, çok mutlu olduklarını ve ilçenin ismini taşıyan bir mekanda nikahlarının kıyılmasının kendileri için unutulmaz bir anı olacağını söylediler.