BIST 10.719
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.499,13
HABER /  GÜNCEL

Ankara'dan KKTC'ye Gönül Köprüsü

MEB ile Turkcell işbirliğiyle Ankara'dan 40 öğrenci KKTC'ye gidecek.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Turkcell işbirliğinde gerçekleştirilen ''Gönül Köprüsü'' projesi kapsamında Ankara'dan 40 öğrenci Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, 5 gün sürecek ziyarette öğrenciler, KKTC'de ''Özgürlük ve Barış Bayramı'' törenlerine katılacak.

Turkcell'in ulaşım sponsorluğunda, MEB Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ''Gönül Köprüsü'' projesine, 3. yılında yurt dışı seyahatleri de eklendi.

Geçen hafta 200 öğrenci ile Selanik'e düzenlenen gezinin ardından Ankara'dan 40 öğrenci, MEB Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta'nın başkanlığındaki heyetle ''Özgürlük ve Barış Bayramı'' törenlerine katılmak üzere KKTC'ye gitti.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, ''Gönül Köprüsü'' ile çocukların gezerek ve görerek öğrenmelerini istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Çocuklarımızın dar bir çevre içerisinde, kısıtlı bir sosyal algı ve hayal gücüyle yaşamaya mahkum olmamaları, ilgi alanlarını, hayatlarını ve bakış açılarını unutulmaz anılarla zenginleştirmeleri için çalışıyoruz. KKTC'nin kurtuluşu olması vesilesiyle bu gezi çok büyük anlam teşkil ediyor.'' 

BU YIL 20 BİN ÖĞRENCİ

''Gönül Köprüsü'' projesi kapsamında bu yıl 19 Haziran–2 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'nin 81 ilinden seçilen 20 bin öğrenci, yaşadıkların yerin dışındaki farklı illeri beşer günlük sürelerle ziyaret etmiş olacak. Projeye bu yıl da ilköğretim 7, 8 ve ortaöğretim 9, 10 ve 11. sınıflardan öğrenciler katılıyor.

Uzun mesafe yolculuklarda uçakla ulaşım sağlanıyor. Gezi süresince her otobüste, trende ve uçakta öğrencilere öğretmen ve okul yöneticileri eşlik ediyor. Öğretmenler, rehberlik, coğrafya ve tarih branşlarından seçiliyor.

Projede, belirli bir kontenjan dahilinde engelli öğrenciler de turlara katılıyor. Böylelikle engellilerle ilgili farkındalık yaratılması amaçlanıyor.