BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,71
HABER /  GÜNCEL

Gebze'deki fabrika iki gündür yanıyor

Gebze ilçesindeki bir sunta fabrikasında dün çıkan yangın iki gündür sürüyor. Yangında bir itfaiye görevlisi de yaralandı.

Abone ol

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir sunta fabrikasında dün çıkan ve 24 saati aşkın süredir devam eden yangını söndürme çalışmalarına katılan bir itfaiye görevlisi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Sırasöğütler Mahallesi'ndeki Tever Sunta Fabrikası'nda tomrukların depolandığı bölgelerde dün saat 16.00 sıralarında çıkan yangına Kocaeli, Sakarya ve İstanbul Büyükşehir belediyeleriyle çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Yangını söndürme çalışmalarının 15 itfaiye aracı, 4 arozöz ve 1 yangın söndürme helikopteriyle sürdürüldüğü belirtildi.

Bu arada, söndürme çalışmaları sırasında Maltepe İtfaiye Grup Amirliğinde görevli İbrahim Saruhan, ayağını itfaiye aracından uzatılan merdivene sıkıştırması sonucu yaralandı.

Göztepe Medikal Park Göztepe Hastanesine kaldırılan Saruhan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan yangının devam etmesi nedeniyle Haydarpaşa-Gebze arasında tren seferlerinin yapılamadığı, biletli yolcuların ise Gebze tren garından servislerle gidecekleri yerlere ulaştırıldığı belirtildi.

Yangın çıkan fabrikaya yaklaşık 50 metre uzaklıktaki demir yolundaki elektrik kablolarının eridiği, yangının söndürülmesinin ardından TCDD ekiplerince demir yolunca incelemelerin yapılacağı öğrenildi.