BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  GÜNCEL

Yargı Sevgililer Günü esnafını üzdü!

Atatürk Kültür Merkezi'ne gelen birçok Sevgililer Günü eşya satıcısı şok oldu. İşte esnafı üzen yargı kararı..

Abone ol

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM’de) Sevgililer Günü nedeniyle 5-14 Şubat tarihlerinde düzenlenmesi gereken ‘Sevgilim Hediyelik Eşya Günleri’ fuarı yargı kararıyla iptal edildi.

Ankara ve çeşitli iller ile bazı ülkelerden gelen 300'ü aşkın hediyelik eşya satıcısı esnaf bu sabah saat 09.00'da geldikleri AKM'deki stantlarına alınmadı. AKM'nin girişine "Dikkat, 05-14 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar yargı kararı gereğince iptal edilmiştir. Herhangi kişi veya kuruluşa yeni tahsis yapılmamıştır. Müdürlük." yazısıyla karşılaşan esnaf, stantlarının başına da alınmayınca şok oldu.

Fuar esnafı, Expoling Organizasyon ile sözleşme yaparak kuruşu kuruşuna paralarını ödediklerini, 2 gün satış yaptıktan sonra, AKM fuar alanına geldiklerinde kapıların yüzlerine kapalı olması ve stantlarının başına dahi alınmadıklarını belirttiler. Esnaf, zararlarının kim ve kimler tarafından karşılanacağını bilmediklerini, elleri kolları bağlı beklediklerini söylediler.

Expoling Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan ise, alınan ani bir yargı kararıyla esnafın stantlarının başına alınmaması karşısında hukuki işlem başlatacaklarını söyleyerek, yargı kararının kaldırılması için uğraş verdiklerini söyledi. Erdoğan, Kültür Bakanlığı'ndan ihaleyi kendilerinin almasına karşı Rem Fuarcılık’ın açtığı dava ile yargının fuar alanını kapattığını iddia etti.