BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Semaver keyfi davalık etti!

Erzurum'da bir grup genç 1 gün arayla içtikleri çay için çıkarılan ücret karşılığında bakın soluğu nerede aldı?

Abone ol

Üniversiteliler, aynı lokantada bir gün önce içtikleri 13 kişilik semavar çayı için 39 lira hesap ödediğini, bir gün sonra ücretin 72 liraya çıkarılmasına bir anlam veremediğini belirtti.

ERZURUM'da düzenlenen 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nı izlemek için Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nden gelen 14 kişilik dağcı grubu, bir lokantada içtikleri bir semaver çaya 72 lira ödeyince soluğu adliyede aldı.

Üniversitenin Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Araştırma Görevlisi ve Dağcılık ve Kampçılık Topluluğu Koordinatörü Hüseyin Sarı, fazla ücret alındığını belirterek Cumhuriyet Savcıloığı'na suç duyurusunda bulundu. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dağcılık ve Kampçılık Topluluğu, Kış Oyunları'nı izlemek için Erzurum'a geldi. Üniversitenin Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Araştırma Görevlisi ve Dağcılık ve Kampçılık Topluluğu Koordinatörü Hüseyin Sarı, 29 Ocak günü öğrencileri ve milli takım sporcularıyla bir lokantaya gitti.

Semaver çayı, tatlı, kahve ve nargile siparişi veren grup, yanlarına gelen arkadaşlarına da çay vermek için bardak istedi. Lokantadan çıkarken sadece çay ücreti olarak 72 lira istenmesine tepki gösteren Hüseyin Sarı, bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

Aynı lokantada bir gün önce içtikleri 13 kişilik semavar çayı için 39 lira hesap ödediğini, bir gün sonra ücretin 72 liraya çıkarılmasına bir anlam veremediğini belirten Sarı, "Çay içerken yanımıza gelen arkadaşlara ikram için garsondan ilave bardak istedik. Ancak bize verdikleri çayın miktarını değiştirmedik. Bu sırada garson ile öğrenciler tartışmaya başlayınca ben de, '13 kişilik çay geldi, bunu istersem 10 kişiyle istersem 20 kişiyle içerim' dedim.

Garson benim tepkimi görünce, 'Şaka yaptım tabii ki siz haklısınız' dedi ve ben de uzatmadım. Milli takımımızı, Oyunlar Köyü'ne bırakmak için oradan ayrıldım. Dağcılık Topluluğu mekanda kaldı. Gecikeceğimi anlayınca Gökay isimli öğrencime telefon açtım ve hesabı ödemelerini rica ettim. Aldıkları 137 liranın 72 lirası 13 kişilik semaver çayın bedeli olarak gösterilmiş. Ben de savcılığa suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.