BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.433,82
HABER /  GÜNCEL

Taraf yazarına polis copu yolladılar

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, Taraf Gazetesi yazarı Emrullah Uslu'yu protesto etti.

Abone ol

Üzerine polis elbisesi giydirilmiş ve ''Komiser Emre Uslu, amirini açıkla'' yazılı dövizler taşıyan grup, sloganlar atarak, gazetenin Kadıköy Mühürdar Caddesi üzerindeki binası önünde toplandı.

TGB ÜYELERİNİ BATUM ORGANİZE ETTİ İDDİASI

Burada grup adına basın açıklaması yapan TGB Genel Başkan Yardımcısı Adnan Türkkan, Emrullah Uslu'nun 2 gün önce çalıştığı gazetenin köşesinde TGB hakkında asılsız iddialarda bulunduğunu savunarak, şunları söyledi:

3 DEĞİL 33 OTOBÜSLE GİDERDİK

''Uslu, Erzurum'a giden TGB üyelerini CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un yönlendirip organize ettiğini iddia ediyor. Hatta 50 bin lira yardım etmiş. Biz TGB olarak bütün aydınlarımızla görüşürüz, destek isteriz. Sayın Batum bizim fahri üyemizdir. Her yurtsever gibi ondan da destek istedik. Gizlenmiş bir şeyi ortaya çıkarmış değilsin. Ancak otobüs giderlerine öğrenciler kendi harçlıkları ile katkıda bulundular. Keşke dediğin gibi 50 bin liramız olsaydı. Erzurum'a 3 değil 33 otobüsle giderdik.''

Açıklamanın ardından Türkkan ve TGB yöneticilerinden Zeynep Öncel, Taraf gazetesine sarılmış polis şapkası ve copunu içeri girerek Uslu'ya vermek istedi. Gazeteye giren Türkkan ve Öncel, çıkışta Uslu'nun gazete binasında olmadığını, gazeteye sarılı polis şapkası ve copu kendisine iletmek üzere başka bir yetkiliye verdiklerini söyledi.

Protesto sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken, gruptakiler eylemin ardından dağıldı.