BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İmamın tayini halkı ayağa kaldırdı

İmam'ın haksızlığa uğradığını iddia eden vatandaşlar, Kocaeli Müftülüğü önünde yürüyerek eylem yaptı.

Abone ol

Kocaeli'de aksattığı Sabah Namaz'ı nedeniyle görev yeri değiştirilen İmam'ın haksızlığa uğradığını iddia eden vatandaşlar, çoluk çocuk Kocaeli Müftülüğü önünde yürüyerek eylem yaptı. Mahalle sakinleri, yeri değiştirilen imamlarını çok sevdiklerini, tayin kararının geri çekilmesini istedi.

Kocaeli’de Acısu Merkez Camii imamı birkaç sabah namazına kalkmadığı iddiasıyla bazı mahalleliler, Kocaeli Müftülüğüne giderek ‘imamın sabah namazlarına kalkmadığı’ yönünde şikayette bulundu. İmama yönelik olarak gelen şikayeti değerlendiren Müftülük, imam Fatih Koçoğlu’na kınama cezası vererek, görev yerinin değiştirilmesine karar verdi. İmamlarının yerinin değiştirileceğini öğrenen mahalle sakinleri, durumu protesto etmek için harekete geçti. Acısu Mahallesi'nden yola çıkan mahalleliler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi otoparkında buluştuktan sonra çoluk çocuk bütün mahalleli olarak Kocaeli Müftülüğüne yürüdü. Acısu Mahallesi sakinleri, aralarında topladıkları bin imzayı Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’na vererek, imamlarından memnun olduklarını, yapılan şikayetin haksızca olduğunu savundu.

Müftülük binası önünde durumu protesto eden mahalle sakinleri, imamlarını çok sevdikleri yönünde açıklamalarda bulundu. Birkaç kişinin şikayeti ile imamlarının yerinin değiştirilmesinin yanlış olduğunu belirten mahalleli, imam Koçoğlu’nu çok sevdiklerini Acısu Merkez Camii imamı olarak uzun yıllar boyunca aralarında görmek istediklerini ifade etti.

Mahelle sakinlerinden Ahmet Uzunali, imam Fatih Koçoğlu’nun 6 yıldan bu yana camilerinde görevli olduğunu ondan çok memnun olduklarını söyledi. Birkaç sabah namazına kalkmadığı için bazı vatandaşların, müftülüğe şikayet ettiğini belirten Uzunali, "İnsanlık halidir birkaç sabah namazına kalkamamış olabilir. Bu da normal. Bir iki kişinin şikayeti ile imamın yerini değiştiriyorlar, ama bin kişi bunu istemiyor. Biz imamımızın burada kalmasını istiyoruz. Ondan çok memnunuz." şeklinde konuştu.

Kocaeli Müftüsüne verilen imzaların ardından imam Fatih Koçoğlu’nun aynı yerde kalacağı öğrenildi.