BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,76
HABER /  GÜNCEL

Yalçın Küçük'ün gösterdiği Büyükanıt fotoğrafı

Oda Tv davasından yargılanan Yalçın Küçük, mahkemeye Yaşar Büyükanıt ile Aziz Yıldırım'ın fotoğrafını gösterip "Bu dünyanın hiçbir yerinde olmaz' dedi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın sanık olarak yargılandığı Oda TV Davası'nda Yalçın Küçük şovu vardı.

Bir ara gaza gelip bağırarak konuşan Küçük'ü mahkeme başkanı uyardı. Küçük, "içimden geliyor" yanıtını verdi.

Çağlayan İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük katıldı. Tutuksuz yargılanan Ahmet Şık ve Nedim Şener ile diğer sanıklar da duruşmada hazır bulundu.

İÇİMDEN GELİYOR

Yalçın Küçük duruşmada hakim ile ilginç bir diyalog yaşadı. Konuşması sırasında bir anda "hiçbir Genelkurmay Başkanı Yalçın Küçük’e Genelkurmay’dan evrak çalıyor diyemez” diye bağırınca Mahkeme Başkanı yüksek sesle konuşmaması konusunda uyarı yaptı. Yalçın Küçük “içimden geliyor” diye cevap verdi.


HANEFİ AVCI ODA TV DAVASINDA İSYAN ETTİ
Oda TV davasında herkes serbest kaldı bir o bir de Yalçın Küçük tutuklu. Hanefi Avcı bu duruma dikkat çekti ve "bir ben tutuklu kaldım" dedi.
(DEVAMINI OKU)


GÖSTERDİĞİ FOTOĞRAF

Haberci kitabını açan Yalçın Küçük, Aziz Yıldırım’la Yaşar Büyükanıt’ın yanyana olduğu fotoğrafı gösterip ‘bu dünyanın hiçbir yerinde olmaz’ dedi.

yaşar-büyükanit-aziz-yildirim.jpg
PAŞALAR GELİYOR DENİZ BAYKAL DA GELSİN

Bir önceki duruşmada Deniz Baykal'ın tanık olarak dinlenmesine karar verilmişti. Baykal ise Ankara 'dan talimatla ifadesinin alınması yönünde dilekçe vermişti. Mahkeme ise bugün duruşmada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazısı yazıldığını ve Baykal'ın Ankara'da ifade vermesinin kararlaştırıldığını açıkladı. Bu karara ise Yalçın Küçük itiraz etti.

Küçük şöyle dedi;

"Bugüne kadar bütün davaları izledim. Paşalar geliyor, milletvekilleri geliyor, gizli tanıklar geliyor huzurda konuşuyor. Deniz Baykal'ın bir ayrıcalığı yok. Deniz Baykal, benim çocukluk arkadaşımdır. Ankara'dan kalkıp düğüne gidiyor. Bu davaya da gelmeli. Buraya gelip ifade vermesi gerekiyor."

TAHLİYESİNİ İSTEMEDİ

Heyet başkanı Yalçın Küçük'ün sözünü keserek konuşmasını bitirmesini talebini söylemesini istedi. Yalçın Küçük itiraz etti.

Küçük "22 yıla mahkum oldum ve mahkemeniz 2,5 yıldır beni tahliye etmiyor. Ne tahliyesi talep edeceğim ben. Beni dinlemek zorundasınız. Beni mahkum edemeyeceksiniz. Bunu bildiğiniz için bu davayı uzattıkça uzatıyorsunuz. Bir adamın hükümeti devirme kabiliyeti varsa cezası müebbettir. Bana ceza veremezsiniz. Verecekseniz de 22 yıl 6 aydan az olursa kabul etmem” dedi.

BAŞKAN İLE TARTIŞTI ALAY ETTİ

Mahkemenin kararını gösteren Küçük “bu kararı siz mi verdiniz mübaşir mi” diye sordu. Mahkeme Başkanı “böyle soru soramazsınız” dedi.

Aranın ardından devam edilen mahkemede Yalçın Küçük şunları söyledi:

"Biraz daha sık görüşsek iyi olur. Bu tür mahkemeler haftada bir olsa daha iyi olur. Biz cezaevindeyiz. Benim suçum nedir? Bana suçumu söyleyin. Ben Tayyip Erdoğan’ın hastalığını ortaya çıkarmış adamım".

DURUŞMA SONUCU

Soner Yalçın Odatv davasından tahliye olduktan sonra adli kontrol uygulaması gereği her Çarşamba karakola imza veriyordu.Yalçın’ın kaldırılmasını talep ettiği adli kontrol mahkemece kabul edildi.

Deniz Baykal’ın ifadesini İstanbul’da vermesi reddedildi. Baykal, Ankara’da ifade verecek. Prof. Dr. Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı’nın tutukluluk hallerinin devamına kararı verildi.

Mahkeme 12 Aralık 2013 tarihine ertelendi.