BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,53
ALTIN 2.381,08
HABER /  DÜNYA

11 Eylül kurbanları anılıyor

11 Eylül kurbanları, Beyaz Saray ve Pentagon’da düzenlenen törenlerle anıldı.<br/>Bugün, Amerika Birleşik Devletleri tarihindeki en büyük te...

Abone ol

11 Eylül kurbanları, Beyaz Saray ve Pentagon’da düzenlenen törenlerle anıldı.
Bugün, Amerika Birleşik Devletleri tarihindeki en büyük terör saldırılarının yıldönümü. 11 Eylül 2001 tarihinde, iki uçak arka arkaya Dünya Ticaret Merkezi’nin en büyük binaları olan ikiz kulelere, bir başka uçak ise Pentagon’a çarpmış ve büyük yıkıma neden olmuştu. Saldırılarda yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetmişti.
Saldırılarının 12’nci yıldönümü dolayısıyla Beyaz Saray ve Pentagon’da anma törenleri düzenlendi. Törenlere Başkan Obama ve ailesi de katıldı. İlk uçağın Dünya Ticaret Merkezi’ne çarptığı 08.46’da düzenlenen saygı duruşuna Beyaz Saray personeli de katıldı. Obama daha sonra Savunma Bakanlığı Pentagon’daki törene katıldı. Burada ilk olarak 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenler anısına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Obama, daha sonra bakanlık bahçesindeki kalabalığın karşısına geçerek kısa bir konuşma yaptı. Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey’in de katıldığı törenin ardından Savunma Bakanlığı çalışanları ile bir araya geldi.
(İHA)