BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Türkiye’de olimpiyat değil, ölimpiyat çalışıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, “Türkiye’de olimpiyat değil, ölimpiyat çalışıyor” dedi. <br/>CHP’nin MYK toplantısı ...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, “Türkiye’de olimpiyat değil, ölimpiyat çalışıyor” dedi.
CHP’nin MYK toplantısı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında devam ederken, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç basın toplantısı düzenledi. Türkiye manzarasında bir korku halinin olduğunu belirten Koç, yönetenlerin de korku hali ve hoşgörüsüzlük içinde olduğunu söyledi. Sonuç olarak yalnızlaştırılan bir Türkiye’nin ortaya çıktığını kaydeden Koç, "Korkutucu bir yalnızlık bu. Bunun karşısında demokratik, anayasal haklarını kullanan yurttaşlara karşı amansız orantısız polis şiddetinin sergilenmesi. Bir can daha yitirdik. Genç bir evladımız daha Ahmet Atakan Hatay’da hayatını kaybetti. Kaybettiğimiz çocuklarımız için bir damla göz yaşına tanık olmadık. Bu duyguların nasıl körleştiğini çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. Böyle bir süreçten geçiyor Türkiye” diye konuştu.
Toplumsal gösteriler sırasında hayatını kaybedenlere de dikkat çeken Koç, “7 tane genç ölüm. 11 insanımızın gözü çıktı. 4 bin gözaltı. 8 bin yaralı. Bunların ardında kalan nefret öfke. Yapılan açıklamalara tanık olduk. Ethem’in vurulmasındaki yargı aynı mantıkla çalışırsa hiçbir şey çıkamayacağı açık. Kısaca yönetemeyen bir iktidar, yönetilemeyen bir Türkiye var. Türkiye’de ilk defa İstanbul’da sıkılan gazlardan dolayı Kasımpaşa’da oynanan uluslararası bir milli maça, 1 buçuk saat ara verilmek zorunda kalındı. Stada çöken gaz yüzünden ve bu ülke olimpiyat alacak. Hepimiz istiyoruz İstanbul olimpiyat alsın. Genel Başkanımız da vurguladı; 3 imparatorluğa başkentlik yapmış kültürlerin birleştiği dünyanın en güzel coğrafyası, en hoşgörülü insanların yaşadığı yer. Ama bu tarzda yönetilen bir Türkiye’de olimpiyat değil, ölimpiyat çalışıyor” ifadelerini kullandı.
Dün Taksim Platformu’nun Hatay’da yitirilen Ahmet için ellerinde karanfillerle bir basın açıklaması yaparken müsaade edilmediğini, müdahale edildiğini söyleyen Koç, “Yaşanan saçmalıklar basiretsizlikler, öngörüsüzlükler sonrası yeni geliştirecekleri sloganlar bugün bir gazetede köşe yazısında var. ‘Suriye’ye giremedik bari ODTÜ’ye girelim tarzında’ ya da ‘Yurtta savaş dünyada savaş’ kalıbına dönüştürülebilir” şeklinde konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN GERİ ÇEKİLMESİNİ DURDURMASI
Terör örgütünün sınır dışına çekilmenin durduğu yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Koç, “PKK ile görüşme trafiğini ayarlayan ve devleti meşru muhatap haline getiren kişi bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu görüşmeler, muhataplık sırasında ne almıştır, ne vermiştir? Eylemsizlik kararı devam edecek, çekilmeyi durduruyoruz diyen gruplar silahı ve terörü rehin alma, siyasete şantaj yapma halinde tutarak bu süreci devam ettirmek istiyorlar. Ve sen Türkiye olarak buna teslim oluyorsun. Bu tablonun sonunda Kürt kardeşlerimizi, bir kez daha Başbakan’ın en üst noktada aldattığı ortaya çıkıyor. Boş beklenti yaratmak süreci daha da zorlaştırır Başbakan” diye konuştu.
Beklentilerin ve ihtirasların şekillendirildiği bir kimlikten demokratikleşme çıkmayacağını ifade eden Koç, şöyle devam etti:
“Cami-cemevi tartışması, naif, saf, girişimlere takviye konusu yapılmayacak kadar önemli bir konudur. Cemevleri ibadethane statüsü almalıdır. Diğer inançların ibadet yerlerinin genel ve yerel bütçeden aldığı tüm katkılar cemevlerine de tanınmalıdır.”
Suriye’ye müdahale konusuna değinen Koç, “Dünyada savaş isteyen 1,5 insan kaldı. ABD Başkanı Obama’nın bile müdahale konusunda yeni bir yaklaşım içine girdi” dedi.
CHP’nin hükümetin kırıp döktüğü ilişkilere düzeltmek için ziyaretler gerçekleştirdiğini kaydeden Koç, “Mısır’da biz Türkiye’de hiç kimseyi ayırt etmiyoruz mesajı veriliyor. İhvan dahi Türkiye’ye dönük bir ayrım yapmıyor, sen Mısır halkına dönük bir ayrımın içine giriyorsun” ifadelerini kullandı.
Koç, “Türkiye’nin dış politikası, bir AKP politikasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti AKP’den büyüktür. CHP’nin Mısır ziyaretine yapılan eleştiriler ucuz bir yaklaşımdır. Eliniz nasır tuttu diktatör eli sıkmaktan. Şimdi kalkmış CHP’ye laf söylüyorlar” değerlendirmesinde bulundu.
(İHA)