BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.429,60
HABER /  DÜNYA

Haluk Koç’tan sert eleştiriler

CHP Sözcüsü Haluk Koç, MYK toplantısı arasında gündeme ilişkin sert açıklamalar yaptı.<br/>MYK toplantısı arasında konuşan Koç, “Hatay’da Ah...

Abone ol

CHP Sözcüsü Haluk Koç, MYK toplantısı arasında gündeme ilişkin sert açıklamalar yaptı.
MYK toplantısı arasında konuşan Koç, “Hatay’da Ahmet Atakan, kaybettiğimiz evlatlarımıza eklendi. Bu kaybettiğimiz çocuklarımız için bir damla gözyaşı, bir teessür ifadesi, bir baba vicdanından süzülecek iki damla gözyaşına tanık olmadık. Bir başsağlığı dileği dahi ifade edilmedi. Biri kurşuna atlıyor, kafasını kurşuna getiriyor, öteki damdan atlıyor düşüyor. Bu açıklamalar karşısında daha önce yapılan açıklamalardaki saçmalıklar göz önüne alındığında Ahmet’in ölümüyle ilgili ’Düştü de öldü’ açıklaması insanlarda çok ciddi soru işaretleri oluşturuyor. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde, korkuyla, vehimle, kuşkuyla barışçı, şiddet içermeyen, demokratik anayasal hakları olan gösteri yapma hakkını kullanan insanlara, şiddete başvurulmadığı sürece hiçbir zaman polis tarafından şiddet uygulanmaz. 10 kişi elinde karanfille açıklama yapmak için yan yana geldiğinde, o 10 kişi bin kişi olmasın diye hemen gaz, cop, su, baskı, plastik mermi…” dedi.

"OLİMPİYAT DEĞİL, ÖLÜMPİYAT"
İstanbul’un 2020 olimpiyatlarına adaylığını değerlendiren Koç, “Türkiye’de ilk defa Taksim’de sıkılan gazlardan dolayı Kasımpaşa’da oynanan genç milli takım maçına 1.5 saat ara veriliyor. Stada çöken gaz bulutu yüzünden. ve bu ülke olimpiyat alacak. Bu tarzda yönetilen bir Türkiye’de olimpiyat değil ’Ölümpiyat’ çalışıyor bugün” diye konuştu.
“CHP olarak başından itibaren Suriye’de çatışan tarafların yanında olmadık, Suriye halkının yanında olduk” diyen Koç, Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek, “Sokaktaki çiftçiye, şehit babasına, gazeteciye fırça atıyorsun. Senin fırçaların meşhur. Dön, seni bu duruma sokan Dışişleri Bakanı’na iki kelime laf söylemeyecek misin” dedi.
(İHA)