BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Yalçın Küçük Baykala giydirdi

Kendine özgü üslubuyla yorumlar yapan ünlü profesör bu kez Baykal'a verdi veriştirdi

Abone ol Tuncay Özkan'ın yeni tv kanalı KanalBiz'de yayınlanan 5. Boyut programına konuk olan Prof. Yalçın Küçük yine ilginç açıklamaları ve kendine has üslubuyla programa damga vurdu. 

Küçük, CHP'nin tartışma yaratan çarşaf açılımını sert sözlerle eleştirdi. "O çarşafı Baykal giyecek" dedi.

ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİN PARALARI CLINTON'A GİTTİ İMASI

Sansasyonel açıklamalarıyla tanınan Yalçın Küçük, 5. Boyut programında bunlara bir yenisini daha ekledi. Amerikan basınında yer alan Hillary Clinton'ın Dışişleri Bakanı olacağı yönündeki haberlerde "Görüşmelerde Clinton Obama'ya, konferans vererek ücret aldığı 200 kişilik bir listeyi de verdi" şeklinde bir ifade olduğunu söyleyen Küçük, "bu 200 kişilik listede Türkiye'den kimler var?" dedi.

Küçük, Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in, örtülüğü ödeneğin 5 katlık bir artış göstermesi üzerine sorulan sorulara "bu paralar Türkiye'nin tanıtımı için harcanmıştır" diyerek cevap verdiğini vurguladı.

'O ÇARŞAFI DENİZ BAYKAL GİYECEK!'

CHP lideri Baykal'ın çarşaf açılımını "bu sosyal demokrat ahlakın gereğidir" diyerek savunmasını sert bir üslupla eleştiren Küçük sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu mu ahlak, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de üniversiteleri sürüleştirirken neredeydiniz. Bu Türkiye'yi Osmanlılaştırmadır. Bunların niyeti küçük küçük cemaatlerden ve etnisitelerden oluşan bir Osmanlı kurmaktır. Bunun altında kalacak, o çarşafı Deniz Baykal giyecek!

'TUNCAY GÜNEY BENİ DOĞRULADI'

Konuşması sırasında Ergenekon'un kilit ismi Tuncay Güney'e de değinen Küçük şunları söyledi: "Bakın Ergenekon'un baş tanığı 'ben Sabetayistim' diyor. Ben bilim yapıyorum. Türkiye'de üç kadın bilirim. Halide Edip Adıvar, Sabiha Sertel ve Behice Boran. Üçü de İbrani asıllıdır. Ben anti-semitist olsam bunları bu kadar sever miyim? Türk parasına bir kadının fotoğrafını koyacaksanız, o bunlardan biri olacak. Başka birini koyamazsınız! Ben Doktor Nazım'ın nahak yere idam edildiğini yazan adamım. Böyle bir devrimci Türkiye'ye az gelir. Sabetayist olmak kötü mü, ben öyle bir şey söylemedim."

"Şimdi Tuncay Güney'in hahamlığının tartışılması anlamsızdır çünkü adam 'ben Sabetayistim' diyor. Musevi Cemaatinde de sadece yahudilerin kayıtları vardır.

'ERGENEKON'DA TAHLİYE OLSUN AMA DAVA DEVAM ETSİN'

Ergenekon sanıklarından Mahmut Öztürk'ün geçtiğimiz hafta gerçekleşen tahliyesine de değinen Yalçın Küçük, bunun çok olumlu bir gelişme olduğunu söyledi ve bu konuda şunları dile getirdi: Benim gibi DGM'de yargılanan tecrübeli isimler fark etmiştir. Tahliye edilen bu insan örgüt üyeliğinden yargılanıyordu ve mahkeme böyle bir karar vererek bu iddiaları ciddiye almadığını göstermiştir. Artık tahliye olmalıdır. Tahliyeler başlasın ama dava devam etsin çünkü gerek bizim soldaki arkadaşlarımız gerekse de MHP tandanslı sanıklar, o mahkemede Cumhuriyet'i savunuyorlar. Ayrıca artık sanıklar iddia makamı haline gelmişlerdir.