BIST 10.693
DOLAR 32,22
EURO 34,95
ALTIN 2.425,18
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sakın bu maili açmayın

İnternette dolayan bu mail sizi aldatmasın. Masum görünen içerik tıklanırsa başınıza fena halde iş açabilir.

Abone ol

İnternette dolaşan “sabit hat ücreti iptal edildi, şu adresi tıklayın,sizde müracat edin ödemekten kurtulun” isimli maili sakın açmayın.

Kimsenin araştırıp soruşturmadan birbirine gönderdiği bu mail aslında çok ciddi bir tuzak. Bazı uyanıklar da çok masummuş gibi gözüken bu mail sayesinde müthiş vurgunlar yapıyor.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Başkanı Mustafa Göktaş, gelen bu mailler konusunda tüketicileri uyardı. İnternetten gelen her postayı araştırıp, soruşturmadan birbirimize göndermenin çok sakıncalı olduğunu belirterek, mailde iddia edilen hususlara açıklık getirdi:

Sabit hat ücretinin kesinlikle iptal edilmediğinin altını çizen Göktaş, uygulamanın kaldırılması için açılan davaların henüz sonuçlanmadığını ve yetkili mercilerin de böyle bir çalışması olmadığını söyledi.

Göktaş, bu maillerin hangi amaçla gönderildiğini ise bakın nasıl açıklıyor? Bir kısım kendine iş arayan ve dernekçiliği geçim kapısı haline getiren uyanıkların
vatandaştan her hangi bir sıkıntı ve sorusu için kendisine müracaat da “10 lira ver, 15 lira ver şikayetini değerlendirelim” diyerek işi ticarete döküyorlar.Bu tip mailler vasıtasıyla da müşteri potansiyelini artırıp insanları tuzaklarına düşürüyorlar.

Vatandaşın bu tip maillere itibar etmemesini varsa bir şikayetleri sıkı bir araştırmadan sonra ilgili dernekle bağlantıya geçmelerini isteyen Göktaş, aksi takdirde mağdur olan tüketicilerin ikinci bir mağduriyet daha yaşayacağı uyarısı yaptı.