BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

O kelime hayatlarını kurtardı

Gözleri önünde 20 kişinin öldürülüşüne tanık oldular. Hindistan'daki saldırıdan kurtulan Türk çifti dehşeti anlattı.

Abone ol Hindistan'daki saldırıda rehin kalan Müzzinoğlu çifti Müslüman olduklarını söyleyince kurtulmuşlar.

Hindistan’da düzenlenen kimya fuarına giden eski Maliye Bakanı ve emekli Büyükelçi Ziya Müezzinoğlu’nun oğlu Seyfi ve gelini Meltem Müezzinoğlu, kaldıkları Trident-Oberoy Otel’de teröristler tarafından rehin alındı

Müslüman oldukları için teröristler tarafından odalarına gönderilen ve burada kapılarını kilitleyip beklemek zorunda kalan çift, saatler sonra kurtarıldı. Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü Üyesi Seyfi Müezzinoğlu ile bir ilaç fabrikasında yönetici olan eşi Meltem Müezzinoğlu, kimya fuarı için geçen salı günü Mumbai’ye gitmişti.

Çiftin oğlu Alican Müezzinoğlu, anne-babasının rehin alındığı andan itibaren kendileriyle iki kez telefonla görüştüğünü belirterek, “İlk görüşmemiz sırasında, ‘Burada panik havası yaşanıyor’ deyip telefonu kapattılar. Babam iki saat sonra tekrar aradı ve önlerinde 20’den fazla kişinin öldürüldüğüne şahit olduklarını söyledi.

Teröristlere bir şekilde Müslaman olduklarını belli edince, teröristler anne ve babama, ‘Odanıza çıkın sizinle alıp veremediğimiz bir şey yok’ deyip odalarına göndermişler” dedi.

Bu arada Türkiye’nin Yeni Delhi Büyükelçisi Levent Bilman, saldırıda üçüncü bir Türk vatandaşının daha otelde mahsur kaldığını ve kurtarılması için çabaların sürdüğünü söyledi.