BIST 10.471
DOLAR 32,80
EURO 35,21
ALTIN 2.447,05
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Balkanlardan gelen soğuk hava bugün de etkisini gösteriyor. Peki hafta sonu hava nasıl olacak? Eğer plan yapıyorsanız, bu habere bir gözatın...

Abone ol
Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava bugün doğu kesimleri etkiliyor. Doğudaki birçok kentte bu yılın ilk karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Ancak yarın batı kesimler, Pazar günü ise iç kesimler yeniden ısınmaya başlayacak.

- İstanbul dün gece soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi, sıcaklık 10 derecenin altına geriledi.

- Ankara iki gün çok soğuk, bugün sağanak yağış da var, akşam Çamlıdere gibi kuzeydeki ilçelerde hafif kar yağışları olabilir.

- İzmir’de de hava soğuk ve yağışlı.

- Bursa’da sağanak, Uludağ’da kar yağışı var.

- Adana ise yarın 5-6 derece birden soğuyor.

Bugün;
İstanbul 9
Ankara 9
İzmir 15
Bursa 13
Adana 20 derece

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

İstanbul’da yarın hava çoğunluklu bulutlu ve yine soğuk olacak, yağmur çok zayıf. Hafta sonu ise sıcaklık yeniden yükseliyor, 15 dereceyi geçecek. Ankara oldukça soğuk, Kızılcahamam gibi kuzeyde kalan ilçelerde hafif karla karışık yağmur görülebilir, kent merkezinde ise yağmur hafif olarak sürecek. İzmir parçalı bulutlu, hafta sonu daha sıcak olacak, ancak yağmur var. Bursa bulutlu. Adana bugün 5-6 derece soğudu ve sağanak yağış var. Bugün İstanbul 10, Ankara 6, İzmir 13, Bursa 10, Adana 15 derece.

Marmara Bölgesi’nde rüzgar fazla sert değil ama hava yine soğuk, bugün yağış zayıfladı ancak bulutlar kalmaya devam ediyor, Trakya daha açık. Hafta sonu rüzgarın yine lodosa dönmesi ile 15 derecinin üzerine çıkacak. Yarın akşamı ve pazar sabah önce Trakya’da ardından bölge genelinde yine yağmur geçişi olacak. Bugün Edirne 8, Kocaeli 11, Balıkesir 9 derece.

İç Anadolu Bölgesi’ne bu kışın ilk soğuk hava dalgası geldi. Bu nedenle daha çok Sivas-Yozgat çevresinde olmak üzere Kırıkkale, Çankırı boyunca bu yılın ilk kar yağışı görülecek. Kar bazı kentlerde hafif yağacak ve bölgede sadece bir gün kalacak. yarın buzlanma olacak. Pazar günü ise sıcaklık yükselecek. Bugün Eskişehir 4, Sivas 1, Niğde 5 derece

Ege Bölgesi’nde bugün hava parçalı bulutlu ve biraz soğudu. Yarın ve pazar günü ise kıyılarda yağmur var, ancak lodos eseceğinden hava fazla serin olmayacak. Muğla 13, Kütahya 6 derece.

Akdeniz’de Antalya çevresi parçalı bulutlu, ancak Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Hatay’dan itibaren Güneydoğu boyunca sağanak yağmur var. Yağışlı hava buralarda sıcaklığı da 5-6 derece birden düşürürken, Güneydoğu’da yağmur daha kuvvetli yağacak, dikkatli olunmalı. Bugün Antalya 18, Diyarbakır 13 derece.

Doğu Anadolu’da Erzincan, Tunceli, Malatya arasında yağmur kuvvetli yağacak. Ancak soğuk hava bu bölgeye de ulaşacağından başta Erzurum olmak üzere, birçok şehrin yüksek yerlerinde karla karışık yağmur da bekleniyor. Bugün Erzurum 7, Malatya ve Van 10 derece.

Karadeniz’e inen soğuk hava nedeni ile Bolu’dan itibaren Kastamonu, Tokat, Amasya boyunca bu yılın ilk karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Samsun-Rize arasındaki merkezlerde yağmur kuvvetli yağacak, yükseklerde ise kar olacak. Yarın yağışlar belirgin şekilde azalacak, Pazar günü sıcaklık yükseliyor. Bugün Trabzon 10, Samsun 8, Bolu 6 derece.