BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.241,64
HABER /  POLİTİKA

Yalçın Akdoğan'dan hendek ve operasyon açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AA Editör Masası'nda Güneydoğu'daki operasyonlar, İmralı görüşmesi ve akademisyenlerin bildirisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin son dakika açıklamalar yaptı.

Akdoğan, Hakkari ve Şırnak şehir merkezlerinin taşınması çalışmalarına ilişkin  "Hükümet meseleye sadece güvenlik perspektifiyle bakmıyor" diyen Akdoğan, "AK Parti'nin hedefi bölgeyi kalkındırmak" dedi.

"İMRALIY'LA HERHANGİ BİR GÖRÜŞME SÖZ KONUSU DEĞİL"

"Örgütle, İmralı'yla vesaire herhangi bir görüşme söz konusu değil" ifadelerini de kullanan Akdoğan, şöyle devam etti:

"Vatandaşımız şunu görüyor; bir tarafta okul, hastane yapan, halkı kucaklayan bir devlet var, öbür tarafta da okulları bombalayan, anaokulunu yakan, hastaneleri kurşunlayan, ateşe veren, halkın yaşantısını çekilmez kılan bir örgüt var. Örgüt eşittir ölüm, devlet eşittir umut ve insancıl bir yaşam."

"SÜRECİ İSTİSMAR ETTİLER, SÜREÇLERİ HEP SABOTE ETTİLER"

Akdoğan, 'Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa' isimli kitaptaki İmralı görüşmeleri iddialarına karşılık "Bunlar tamamen çarpıtmadır, kurgudur ve manipülasyondur. Bunların ne kadar bu meseleye ciddiyetsiz yaklaştıklarının bir göstergesidir. Bunlar hep o sürecin sonucunda ulaşılacak sonuç yerine, hep o süreci istismar ederek süreci bir şekilde süreçten güç devşirmeye çalıştılar, süreçleri hep sabote ettiler

Sürece ihanet ettikleri için çok zordalar. İçeride eleştiriler, sorgulamalar var, 'siz süreci batırdınız, mahvettiniz, beceremediniz' diye. Buna karşı bu tür yayınlarla bir savunma refleksi geliştiriyorlar. Eğer cesaretleri, samimiyetleri varsa Öcalan'ın kendileriyle ilgili sözlerini versinler." dedi.

Akdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri hayata geçirildi.  Son olaylarla büyük travmalar oldu. kentsel dönüşüm ve şehirlerin ayağa kalkması kapsamlı bir projenin hayata geçirilmesini grektiriyor. Bu projelere şehirlerin ve bölge insanının kalkındırmasının bir gereğidir.

"BÖYLE BİR SEVİYE GÖRMEDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri üzerinden CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Akdoğan, "CHP'nin başına daha önce de hükümeti sert eleştiren genel başkanlar geldi ama böyle bir seviyeyi, hakareti görmedik. Cumhurbaşkanımıza hakaret ederek siyasi kariyer yapmak istediğini anlıyoruz" şeklinde konuştu.

"HALK DESTEĞİNİ KARŞILARINA ALIYORLAR"

Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı karşıtlığı üzerinden siyaset yapmakla suçlayan Başbakan Yardımcısı, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında büyük bir halk desteği var bunu karşılarına alıyorlar. Dün de konuşmasında aynı çizgiye devam etti. Bu anamuhalefet parti liderine yakışmıyor. Cumhurbaşkanı'ndan kormam diyor, biz kimseden korkmasını beklemiyoruz."

"İNGİLİZ ANAHTARI GİBİ"

IŞİD ile mücadeleye ilişkin bilgiler de veren Akdoğan, "DAİŞ ile mücadele maskesi altında bölgede bir siyasi nüfuz mücadelesi veriliyor. Bu DAİŞ adeta bir İngiliz anahtarı gibi her kapıyı açan bir şeye dönüştü. Hem iç siyaseti tanzim etmek için hem de sınırları tanzim etmek için kullanılan bir enstrümana dönüştü" diye konuştu.