BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,14
ALTIN 2.327,41
HABER /  GÜNCEL

Sınırda hareketli saatler! TSK Suriye'ye mi girdi?

Suriyeli yerel kaynaklar Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye topraklarına girdiğini iddia etti. TSK o iddiayı yalanladı.

Abone ol

Suriye sınırı dün gece saatlerinde hareketlendi. Suriye'deki yerel kaynaklar Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, sınırı geçerek Suriye topraklarına giriş yaptığını iddia etti.

Yerel kaynaklar, TSK'ya ait mayın tarama araçları ile iş makinelerinin Suriye'nin Cerablus kenti topraklarına girdiklerini öne sürdü. Mayın tarama aracı ve iş makinelerine bin kadar Türk askerinin de eşlik ettiği idda edildi.

TSK İDDİAYI YALANLADI

Güvenlik kaynakları, Türk askerinin Suriye'nin Cerablus bölgesine girdiği iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

Askeri kaynaklar ise Türk ordusunun Suriye'ye girdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Kaynaklar Cerablus'un batısına doğru Türkiye tarafında gerçekleştirilen askeri faaliyetin, duvar örülmesi amacıyla yapıldığını belirtti. Sınırın Çobanbey tarafında örülecek duvar öncesinde mayın arama tarama faaliyetlerinin gerçekleştirildiği ifade edildi.

SURİYE TOPRAKLARINA GİRİLMEDİ

Mayın temizleme faaliyeti sırasında bir metre bile Suriye topraklarına girilmediğini belirten kaynaklar, Türk sınırının, bölgedeki demiryolunun bazı yerlerinde 30, bazı yerlerde 50, bazı yerlerde ise 100 metre güneyine kadar indiği bilgisini verdi.

Bölgedeki bazı alanların Suriyeliler tarafından mayından temizlenerek, tarla olarak kullanıldığını kaydeden kaynaklar, mayın temizleme faaliyetinin emniyet içinde tamamlandığına vurgu yaptı.