BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Polis IŞİD'in amacını açıkladı! Ülkemiz üzerinde...

Emniyetin hazırladığı evraklarda kanlı terör örgütü IŞİD'in Türkiye'deki amacı ve IŞİD'in tanımı yer aldı. Emniyetin raporuna göre IŞİD'in Türkiye'deki amacı bakın neymiş!

Abone ol

Diyarbakır 'da 2 polisin şehit edildiği, 7 teröristin ölü ele geçirildiği IŞİD operasyonuna ilişkin emniyet bir rapor hazırladı.

Emniyetin hazırladığı raporda IŞİD'in amacının ülkemiz üzerinde tehditkar taleplerin gerçekleştirilmesi için zemin hazırlamak amacında oldukları belirtiliyor.

YÜZLERCE BAŞ KESME VİDEOSU ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır'da 26 Ekim 2015 tarihinde yapılan ve 2 polisin şehit olduğu, 7 teröristin ölü ele geçirildiği IŞİD operasyonu soruşturması devam ederken, çatışma çıkan evde yakalanan ve tutuklanan M.İ.'nin cep telefonunda IŞİD ve cihatçı örgütlere ait yüzlerce baş kesme ve işkence videosu olduğu tespit edildi. M.İ.'nin telefonunda IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin vaaz kayıtlarının da bulunduğu belirtilirken, 8'i tutuklanan 17 şüpheli ile ilgili dosya savcılığa ulaştı.

ÇATIŞMA BÖLGELERİNE ADAM TEMİNİ İÇİN ÇOCUKLARA DİNİ SOHBET

Savcılığa gönderilen evraklar arasında bulunan şüpheli M.İ.'ye ait sorgu tutanağının suç bölümünde " Kentte faaliyet yürüten IŞİD mensuplarının tespit edilmesi amacıyla çalışma başlatıldığı belirtilen tutanakta, grubun örgütsel içerikli toplantılar düzenlediği, taban kazanmak ve çatışma bölgelerine eleman temin etmek ve aktarmak amacıyla 10-15 yaş aralığındaki çocuklara yönlendirici dini içerikli sohbetlerin düzenli olarak gerçekleştirildiği kaydedildi.

"HARP GÜZERGAHI"

Evraklarda IŞİD mensuplarının 2014 yılı Eylül ayı itibariyle saldırı gerçekleştirmek amacıyla Irak'a girmeden önce Diyarbakır'da eylem yapmak için Suriye-Halep-Ayn El Arap'tan başlayan bir 'Harp güzergahı' takip etmeyi planladıkları kaydedildi.

IŞİD MİLİTANLARI DİYARBAKIR'DA SOHBETLERE KATILMIŞ

Bu yöndeki istihbaratın teyit edilmesi üzerine yapılan takipte operasyonun hedefi olan şüphelilerin terör örgütü ile ilişki içinde olduğunu tespit eden polis, bu yönde soruşturmaya başladığını belirtti. Şüphelilerin Diyarbakır'da yapılan sohbet toplantılarına katıldığı belirtilen evraklarda, polis tarafından IŞİD'in tanımı da yapıldı. Evraklarda IŞİD'i tanımlayan polis, "Ülkemiz toprakları üzerinde son derece tehditkar taleplerinin uygulayıcılarına zemin hazırlayıcı oldukları şeklinde haklarında bilgi elde edilmiştir" ifadelerini kullandı.