BIST 10.199
DOLAR 32,34
EURO 34,93
ALTIN 2.399,91
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Yakıtta çok cimri otomobil

Fiat yeni ticari modelini dünyaya tanıttı. Yakıt tasarrufunda hayli iddialı.

Abone ol Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretmeye başladığı ''Fiorino''  hem yakıt tüketimi hem de konforlu iç donanımı ile gözde olacak...

Milano'daki fuarda görücüye çıkan "Fiorino", hafif ticari araçlar piyasasında kendine önemli bir yer bulacak gibi... Rakiplerinden farkı, 9,95 metrelik dönüş çapı sayesinde trafikte atak ve park etmesi kolay bir araç...
Aracın iç uzunluğu 1.5 metrenin üstünde... Yolcu koltuğu yatırıldığında genişlik 2.5 metreyi buluyor. 

Konforlu iç donanım

Diğer ticari araçlardan bir farkı da iç donanımda sunulan konfor. Bluetooth uyumlu, CD veya mp3 çalar ile radyosu var. Ses ve titreşim tesisatı mükemmel olarak niteleniyor.

Yakıtta çok cimri

Yeni Fiorino'nun en önemli özelliği yakıt tasarrufu... Euro 4 standardına uygun iki modern motor seçeğiyle 1,4 litre, 73 HP benzinli ya da 1,3 Multijet, 75 HP turbo-dizel olarak sunuluyor.

Ortalamada 100 kilometrede 4,5 litre yakıt tüketen Fiorinoyla, dolu bir depoyla bin kilometre yol yapılabiliyor. Yeni Fiorino'da standart ABS ve EBD, aktif gergili 3 noktalı emniyet kemerleri, hidrolik direksiyon ve sürücü tarafı hava yastığı bulunuyor.

Yeni Fiorino Cargo Aralık 2007'de iki versiyon olarak, on renk seçeneğiyle ve yan sürgülü kapısız ya da bir veya iki sürgülü yan kapılı 9 gövde seçeneğiyle piyasaya sürülecek.