BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yakılmak istiyorum demişti... Metin Uca'nın cenaze namazında ilginç olay

Hayatını kaybeden Metin Uca'nın vasiyeti de gündem olmuştu. "İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum" sözleri yeniden gündeme gelen Metin Uca için gerçekleştirilen cenaze töreni sırasında tepki çeken anlar yaşandı.

Abone ol

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi sırasında şah damarının tıkalı olduğu belirlenen ve yoğun bakımda tedavi edilirken entübe edilen tiyatrocu, yazar ve televizyon programcısı Metin Uca geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Metin Uca, İstanbul'daki törenlerin ardından Ankara Kocatepe Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Törende olay çıktı. 

Metin Uca'nın, "Burası özgür bir ülke olsa yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu. Ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul boğazından serpilmesini istiyorum. Ne yazık ki böyle bir şansım yok. İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar" vasiyeti gündem olmuştu. 

Cenazeden kovuldular

Ankara Kocatepe'deki cenaze namazına Metin Uca'nın o sözleri üzerinden çıkar kavga damga vurdu. Cenaze namazı sırasında iki kişi tepki Uca'nın cenaze namazının kılınmasına tepki gösterdi. Bir kişi “Metin Bey cenazesinin camiye getirilmesini istemedi, Allah’a savaş açanların cenaze namazını kılmayın hocam" diyerek imama seslendi. 

Metin Uca'nın sevenleri bu kişiye tepki göstererek, "O sizinle savaştı yıllarca. Allah belanızı versin sizin" sözleriyle imama seslenen vatandaşı hedef alıp tören alanından kovdu.