BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yağız Kaya kimdir kaç yaşında aslen nereli? Yağız şarkıları neler?

Söylediği türküler ve müzik kariyeri ile takip edilen sevilen isim Yağız Kaya'nın hayatı merak konusu oldu. 45 yaşında olan Yağız Kaya aslen Sivaslı. Halk ozanlarından etkilenerek 14 yaşında türkü söylemeye başlayan Yağız Kaya evli mi, eşi ve çocukları var mı?

Abone ol

Yağız kimdir, aslen nereli ve Yağız Kaya eşi var mı soruları merak konusu oldu. Müzikal çalışmaları ve türküleri ise sevilen Yağız, aslen Sivas Divriliği ve 44 yaşında. Peki Yağız evli mi eşi ve çocukları var mı?

Özellikle yaptığı müzikal çalışmalar, çıkardığı albümler ve seslendirdiği türkülerle hafızalara kazınan Yağız Kaya hakkında detayları öğrenmek isteyen vatandaşlar internette Yağız'ın kariyeri ve kim olduğuna dair araştırma yapıyor. 

Yağız Kaya kimdir: 1976 yılında Sivas ilinin bir ilçesi olan Divriği'de dünyaya gelen Yağız Kaya, müzik piyasasında daha çok adı ile tanınmaktadır. 5 çocuklu bir ailenin en küçüğü olan Yağız, küçük yaşlardan itibaren müziğe ve türkülere ilgi duymuş, halk ozanlarından etkilenerek Türk Halk Müziğine gönül vermiştir.

1990 yılında henüz 14 yaşındayken abla ve ağabeyleri ile birlikte Sivas'tan göç ederek İstanbul'a yerleşen Yağız, ilk sahne deneyimini de İstanbul'da yaşadı. Gülhane Parkı'ndaki çeşitli etkinliklerde yer alan ve böylece sahne hayatına adım atan Yağız Kaya, 2002 yılında hazırlıklarına başladığı ilk albümü olan "Ah Gönlüm"ü 2004 yılında piyasaya çıkardı. Çıkardığı bu albüm ile geniş kitleler tarafından tanınan Yağız, ikinci albümünü olan "Yan Deli Gönlüm"ü de 2006 yılında hazırladı.

Şu ana kadar çıkardığı toplam sekiz albümü bulunan ünlü türkücü Yağız, müzik kariyeri boyunca hem yurt içi hem de yurt dışında birçok farklı mekanda sahne almış, çok sayıda konsere katılarak sevilen eserlerini seslendirmiştir. Yöresel türküleri seslendirdiği gibi, arabesk ve fantezi müzik türünü de başarı ile icra eden Yağız'ın 2 vokalist ve 10 müzisyenden oluşan ve kendisine eşlik eden bir saz ekibi vardır.

Bir dönem "Yağız Show" adlı televizyon programını da sunan Yağız Kaya, bu programda her hafta ünlü isimleri konuk ederek en sevilen ve popüler türküleri, şarkıları seslendirmiştir.

Albümleri:

Ah Gönlüm - 2004

Yan Deli Gönlüm - 2006

Ben Seni Çok Sevdim - 2008

O Kadar / Kan Kırmızı - 2010

Yüreğin Yansın - 2012

Ali Ayşe’yi Seviyor - 2013

Sabrıma Borçluyum - 2015

Bilsem Ki - 2016