BIST 10.234
DOLAR 32,21
EURO 35,13
ALTIN 2.476,15
HABER /  GÜNCEL

Yabancı öğrencilerde depresyon tehlikesi

Kraliyet Psikiyatrlar Birliği üniversite eğitimi almak için kısıtlı olanaklarla İngiltere'ye gelen yabancı öğrencilerin çeşitli psikolojik baskılar yaşadıklarına dikkat çekti.

Abone ol

İngiltere üniversitelerinde öğrenim gören yabancı öğrenciler arasında akıl ve ruh sağlığı sorunlarının daha çok görüldüğü bildirildi.

Kraliyet Psikiyatrlar Birliği'nce bugün yayımlanan raporda üniversitelerin sorun yaşayan öğrencilere destek sağlamaya ağırlık vermesi gerektiği vurgulandı.

Raporda, özellikle bazı yabancı öğrenciler arasında İngiliz üniversitelerinde başarılı olma baskısının ve başarısızlık korkusunun çok yoğun yaşandığına dikkat çekiliyor.

Yabancı öğrencilerin çoğunluğunun ailelerinin mali desteğiyle ya da kendi olanaklarıyla İngiltere'de eğitim gördüğü kaydediliyor.

Rapora göre bazı öğrenciler yaşadıkları ekonomik güçlükler yüzünden yiyecek harcamalarında bile kesintiye gitmek zorunda kalıyorlar.

İngiltere'de üniversite öğrencileri arasında alkol kullanımının çok yaygın olduğuna işaret eden psikiyatrlar, bu eğilimin de sorunlara yol açabileceğini vurguluyorlar.

Kültürel ve dinsel nedenlerle içki içmeyen gençlerin, yeni çevre edinmelerinin ve üniversite yaşamına uyum gösterebilmelerinin bu yüzden engellenebildiği kaydediliyor.

Kraliyet Psikiyatrlar Birliği, İngiliz öğrenciler aşısından da durumun kaygı verici olduğunu ve günümüzün öğrenci kuşaklarının önceki kuşaklara kıyasla daha fazla anksiyete ve depresyon yaşama tehlikesiyle karşı karşıya bulunduklarını bildirdi.

Günümüzde yoksul ailelerden gelen daha fazla sayıda gencin üniversiteye gittiğini ama bu gençlerin üniversite yaşamı için hazırlıksız olduklarını kaydeden psikiyatrlar, öğrencilerin ayrıca, giderek tırmanan miktarlarda borç ve belirsiz bir gelecekle yüzyüze olduklarını vurguladı.

Kraliyet Psikiyatrlar Birliği, üniversite yönetimlerinin ekonomik tasarruf açısından kolay bir yol olarak gördükleri öğrenci danışmanlık ve destek hizmetlerinde kesintiye gitmelerinin kaygı verici olduğunu belirtti.