BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Vural'a göre Erdoğan sulandırıyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa konusundaki sözlerini eleştirdi.

Abone ol

Bşabakan Erdoğan'ın yeni anayasa için tarih vermesine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Uzlaşma Komisyonu zemini oluşmuşken, bir dayatmayla 'şu kadar saatte, yerde olsun...' denilmesi, süreci sulandıran girişimlerdir'' diye cevap verdi.

Vural, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ''Yeni Anayasa konusunda takvim ortaya kondu'' sözleri üzerine Vural, ''Kim ortaya koydu?'' diye sordu.

Gazetecinin, ''Sayın Başbakan ve AK Parti'nin bazı isimleri 9 ay, 1 yıl dedi'' sözleri üzerine Vural, Erdoğan'ın dayatma ve şart koşmakla suçladı. Oktay Vural, şöyle konuştu:

''Uzlaşma Komisyonu zemini oluşmuşken, partiler arasında bu konuda samimi olarak adımlar atılırken, dışarıdan bir dayatmayla 'şu kadar saatte, yerde olsun...' Neredeyse Anayasa taslağını getirecekler. Bunlar, bu süreci sulandıran girişimlerdir. Partilerin özenle bu sürecin selametle sona erdirilmesi noktasında gayret etmelerini istemeleri gerekiyor.

İşleri sulandırmayı ve taktik amaçlı bir çaba içerisine girmeyi doğru bulmuyorum. TBMM Başkanının inisiyatifinde olan bir konuda, partiler uzlaşma komisyonunda süreci devam ettirmeli ve selametle de sonlandırmalıdır. Herkes samimiyetle Anayasa değişikliğini gerçekleştirmek üzere adım atmaya niyet etmiştir. Sayın Meclis Başkanı da bu konuda samimi adımlar atmaktadır.

24. Dönem Parlamentosu, inşallah Anayasa değişikliğini sonlandırabilecek bir iradeyi ortaya koyar ve sonlandırır. Görüş ve düşüncelerimizi uzlaştırma komisyonunda oluşturmalıyız, Meclis Başkanının bu inisiyatifi yürütmesine imkan tanımalıyız. Başbakanın, Meclis Başkanının iradesi önüne geçme gayretini anlayabilmiş değilim.''