BIST 10.189
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.473,53
HABER /  GÜNCEL

İspanya bu bebek için seferber oldu

Madrid'de vurulan hamile bir kadının bebeğini hayata döndüren doktorlar, bebekte beyin hasarı oluşup oluşmadığını belirlemeye çalışıyor.

Abone ol

İspanya'da doktorlar, doğurmasına günler kala vurularak öldürülen bir kadının bebeğini tedavi etmeye çalışıyor.

Perşembe akşamı Madrid'de bir kilise ayinini basan bir saldırgan, önce hamile bir kadını başından, ardından 52 yaşında bir kadını da göğsünden vurmuş, kilisenin sunağı önünde kendisini vurarak öldürmüştü.

Olay sırasında göğsünden vurulan kadın tedavi altına alınmış, ancak 36 yaşındaki hamile kadın doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamamıştı.

Doktorlar kadının bebeğini ise acilen yapılan sezaryenle alabilmişti.

Doktorlar, erkek olduğu açıklanan bebeğin, rahimde beynine yetersiz oksijen gitmesi sonucu beyin hasarı alıp almadığını araştırıyor.

Doktorların yaptığı açıklamaya göre herhangi bir hasar oluşup oluşmadığının tam olarak belirlenebilmesi için üç gün geçmesi gerekiyor.

Bebek, sezaryen sonrası kalp masajı ile hayata döndürülmüştü.

Annesi ise vurulmasaydı, bir kaç gün sonra doğal yollardan doğum yapacaktı.

Polis saldırganın kurbanlarını rasgele seçtiğini düşünüyor.

Polis yetkilileri ayrıca saldırganın ayinin ne zaman başladığını yakınlardaki bir bara sorduğunu, kilisenin önünde beklediğinin görüldüğünü bildirdi.

Ancak yapılan açıklamaya göre saldırgan eylemi sırasında herhangi bir şey söylemedi.

Saldırganın uyuşturucu satmak, aile içi şiddet ve polise direnmek gibi çeşitli suçlardan sabıka kaydı olduğunu belirtti.