BIST 9.434
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.502,28
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

WhatsApp hakkında bomba dedikodu!

Kulaktan kulağa teknoloji dünyasında bu söylenti yayılıyor. WhatsApp bakın kime gidiyor?

Abone ol

Dev arama motoru Google’ın yeni atağı piyasaların gündemine oturdu. Şimdilik dedikodu olarak kulaktan kulağa yayılan haberlere göre Google hızlı ve ücretsiz mesajlaşma imkanı sağlayan WhatsApp uygulamasına göz dikti.

Kaynaklardan gelen henüz doğrulanmamış bilgilere göre 1 milyar dolarlık bir anlaşma için taraflar masaya oturdu. Görüşmelerin 4-5 hafta önce başladığı belirtilirken, WahtsApp’ın fiyatı yükselmek için oyunu sert oynayan taraf olduğu yönünde haberler geldi.

Geçtiğimiz yıl Facebook ve Instagram arasında gerçekleşen milyar dolarlık birleşme sonrasında 2013’ün sektörde ilk önemli birleşmesi olacağı konuşuluyor.

Gelen dedikodular arasında Googel Babble bir çatı altından iletişim hizmetlerini toparlayacak bir platform çalışmasında olduğun da yer alıyor. Özellikle Facebook ile rekabeti kızıştıracak adımların gelmesi beklentisi dile getiriliyor. Sektör uzmanları Google’ın mesajlaşma noktasında büyük açığı olduğunu belirtiyorlar. Bu açığı kapatacak bir platform oluşuna giren Googel, WhatsApp ile süreci başlatacağı konuşuluyor.

Geçtiğimiz yıl WhatsApp’ın gelirinin 100 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

WhatsApp mobil cihazınızın 3G ya da WiFi özelliğini kullanarak arkadaşlarınız ve ailenizle ücretsiz mesajlaşmanızı sağlar. WhatsApp ile mesaj, fotoğraf, resim, sesli notlar ve video mesajlar paylaşılabilmektedir.