BIST 9.968
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.425,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

64'ncü akil adam ABD'den geldi

CHP'li Tamaylıgil, bir dizi temas için Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin AK Parti'nin 64'ncü akil adamı olduğunu söyledi.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil , ABD Dışişleri Bakanı John Kerry 'nin Türkiye ziyaretine ilişkin, "Kerry, 63 AKP akilinin arasına, hatta en başına kendisini 64'üncü akil adam olarak yazdırmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil , yaptığı yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin hafta sonu gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretine ilişkin görüşlerini aktardı. Kerry'nin, daha önce hem kendisi hem de önceki ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton tarafından kullanılan "Türk halkı" ifadesini, "Türkiye vatandaşları" ifadesiyle değiştirdiğini ileri süren Tamaylıgil, bunun manidar olduğunu savundu.

PROPAGANDA ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYORLAR

Tamaylıgil, şunları kaydetti:

''Çünkü, İmralı süreci devam etmekte, anayasa konusunda ise Türk, Türk milleti, Türklük ifadelerinin kullanılıp kullanılmaması tartışılmakta ve bu konuda Başbakan Erdoğan tarafından görevlendirilen 63 AKP Akili propaganda kampanyası yürütmektedir.

'KERRY, KENDİSİNİ 64. AKİL ADAM OLARAK YAZDIRDI'

Öyle anlaşılıyor ki bu kampanyaya en güçlü destek ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den gelmiştir. Kerry, 63 AKP akilinin arasına, hatta en başına kendisini 64'üncü akil adam olarak yazdırmıştır. Dost ve müttefikimiz ABD'nin Dışişleri Bakanı John Kerry'i programını kesmeye ve diğer AKP akilleriyle birlikte psikolojik propaganda kampanyasına katılmaya davet ediyorum. Katılsın ve Türklükle, Türk halkı veya Türk milleti ile problemi olanların nasıl karşılandığını görsün."