BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.441,89
HABER /  DÜNYA

Filistinli tutuklular için acil çağrı

Gazze'deki Filistin hükümeti Dışişleri Bakanlığı, Arap, İslam dünyası ve uluslararası kurumlara, 'İsrail hapishanelerindeki tutukluları kurtarmak için acil müdahale' çağrısında bulundu.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı tarafından BM , Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı 'na (İİT) gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

" Arap ve Müslüman ülkeler, Filistinli esir ve tutuklulara sahip çıkmalı. Hapishane şartlarının iyileştirilmesi, hastalar için gerekli tedavilerin yapılması özellikle de açlık grevindeki esirlerin serbest bırakılması için uluslararası platformlarda konuyu gündeme getirmelidir. Uluslararası toplum, hakları çiğnenen Filistinli esirler için acil, ciddi ve faal bir tutum sergilemelidir. İsrail, esirlerin haklarına uluslararası normları hiçe sayarak tecavüz etmektedir"

Filistin halkının, açlık grevindeki tutukluların serbest bırakılması için halk baskısı oluşturmaya çalıştığı ifade edilen mektupta, özellikle geçen yıl Ağustos ayından bu yana açlık grevinde olan ve sağlık durumu giderek kötüleşen Samir el-İsavi'nin bir an önce serbest bırakılması gerektiği kaydedildi.

Ramallah ve Gazze hükümetlerinin verilerine göre, 17 İsrail hapishanesinde 4 bin 660 Filistinli tutuklu bulunuyor.