BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.504,80
HABER /  DÜNYA

Obama'yla rekabete tutuşan Türk

Time Dergisi, 2013 yılının en etkili 100 ismini seçmek için internet sitesinde anket düzenleniyor. Ankette bir de Türk var.

Abone ol

Dünyanın en saygın dergilerinden Time, 2013 yılının en etkili 100 ismi anketini başlattı.

Amerikan Time Dergisi’nin 1927’den beri düzenlediği “ Yılın Etkili Kişileri ” listesi için oy verme süresi önümüzdeki cuma günü dolacak. Siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından adayların gösterildiği listede ilk 100’e girenler 18 Nisan perşembe günü ilan edilecek.

OYLAMAYA DAMGASINI VURAN TÜRK

Daha önce Recep Tayyip Erdoğan 'ın da yer aldığı listede bu defa Türkiye’den sadece “Why nations fail” (Milletler neden başarısız olur) kitabının yazarlarından, Türk-Amerikalı ekonomist Daron Acemoğlu var. Acemoğlu listede, kitabı birlikte yazdığı Amerikalı akedemisyen James A. Robinson ile birlikte yer alıyor.

Acemoğlu şu anda ABD Başkanı Obama ile kıyasıya yarışta. Obama'nın oy oranı %62, Acemoğlu'nun ise %61... İki ismin de oylamanın geneline bakıldığında ilk 100'e girmek için yerlerini garantiye aldıkları görülüyor. Fakat Obama'nın mı, yoksa Acemoğlu'nun mu daha üst sıralarda olacağı henüz merak konusu.

LİSTEDE YER ALAN DİĞER İSİMLER

ABD’nin eski dışişleri bakanı Hillary Clinton ve halefi John Kerry de listede bulunuyor. Çin’in yeni lideri Xi Jinping listenin olmazsa olmazı.

Listenin belki de en çarpıcı ismi, Suriye lideri Esad. Teknoloji yaratıcılarından pek çok isim de listede mevcut. Google’ın kurucularından Sergey Brin, Apple’ın başkan yardımcısı Jony Ive, Instagram’ın CEO’su Systrom listedeki teknoloji gurularından sadece bazıları…