BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.439,07
HABER /  MEDYA

Washington'da Erdoğan’dan kurtulmak için öneri yağıyor Serdar Turgut'tan dikkat çeken yazı

Habertürk yazarı Serdar Turgut Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk çizgisinde anti emperyalist bir politika yürüttüğünü savundu.. Washington'da göreve geldiği iki yıl önce yönetime Erdoğan'dan kurtulmak için sayısız öneriler geldiğini aktaran Turgut, bugünkü yazısında Yeni Zelanda saldırısına dikkat çekti.

Abone ol

Yeni Zelanda'daki korkunç cami saldırısını düzenleyen katil Brenton Tarrant, yayınladığı 70 sayfalık bildiride Türkiye ve Erdoğan'ı da tehdit etti. Herkesi dehşete düşüren bu olay sonrası, kamuoyunda "beka" ve "haçlı seferleri" tartışmaları gündeme geldi.

Bir süredir yazılarında Erdoğan ve Türkiye'nin karanlık güçlerin saldırısı altında olduğunu belirten Habertürk yazarı Serdar Turgut, bugün de ilginç bir ayrıntı paylaştı. 

2 yıl önce göreve geldiği Washington'daki izlenimlerini aktaran Turgut, yönetimin her kademesinde yoğun Erdoğan düşmanlığını gördüğünü belirterek, "Erdoğan’dan kurtulmak için yönetimin her biriminden öneriler akıyordu." diye yazdı.

"Uzunca süredir suikast lafı edilmiyor birimlerde"

"O günlerde CIA Başkanı olan Mike Pompeo ile cep telefonuyla konuşacak kadar yakın olan çok ünlü gazeteci arkadaşım bir sohbetimizde "Uzunca süredir suikast lafı edilmiyor birimlerde" demişti." ifadelerini kullanan yazar, yazısına şöyle devam etti: 

Karanlık operasyonların başladığını da gösterebilir

"Bunu duyunca hem şaşırmış hem de ürkmüştüm ve "Dediğin gibi artık konuşulmuyorsa belki akılları başlarına gelmiş olabilir" demiştim. Gazeteci arkadaş ise "Artık konuşulmamaya başlanması sandığın gibi iyi bir gelişme olmayabilir. Bu bazı şeylerin uygunlaşmaya başlandığını, karanlık operasyonların başladığını da gösterebilir" diye konuşmuştu.

Yeni Zelanda’da teröristin eline tutuşturulan silahta ve onu için yazılan metinlerde Türkiye’nin ve Erdoğan’ın açıkça hedef gösterildiği ortaya çıkınca o karanlık günleri tekrardan hatırladım."

"Erdoğan’ın dünyanın kurulu düzenine ve arkasındaki karanlık güçlere karşı vermekte olduğu savaşı anlamadan bunu anlayabilmemiz imkansız" diyen Turgut, herkesi Atatürk çizgisinde emperyalist mücadele izlediğini söylediği Erdoğan'ın yanında olmaya çağırarak yazısını tamamladı.

 Serdar Turgut'un yazısının tamamı

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Camiye saldıran terörist Brenton Tarrant'tan duruşmada dikkat çeken işaret
Foto Galeri Camiye saldıran terörist Brenton Tarrant'tan duruşmada dikkat çeken işaret Galeriye Gözat