BIST 10.248
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.399,08
HABER /  GÜNCEL

Vicdan azabı 17 yıllık cinayeti çözdü

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, 17 yıl önce işlenen cinayet 'vicdan azabı' ile çözüldü.

Abone ol

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, 17 yıl önce işlendiği iddia edilen cinayet, olayı bilen eniştenin ''vicdan azabı'' çektiği gerekçesiyle polise ihbarı üzerine ortaya çıktı. İddiaya göre, cinayete kurban gittiği öne sürülen ve olay tarihinde 37 yaşında olduğu bildirilen Mehmet A, 25 yıl önce akrabası olan Yeter A. ile evlendi.

Ailelerinden gizli 1979 yılında Kahramanmaraş'a kaçarak evlenen çift, 1986 yılında Osmaniye'nin Kadirli İlçesine dönerek, Yeter A'nın babası Yakup A'nın evine yerleşti. Mehmet A, Yeter A'nın annesi öldüğü için babası Yakup A. ve 4 kız kardeşiyle yaşamaya başladı.

İddiaya göre, işsiz olan Mehmet A, eşi Yeter ve kayınbabası Yakup A. ile sürekli kavga etmeye başladı. 4 çocuk annesi Yeter A, 1989 yılında eşi Mehmet A'nın Muğla'ya çalışmaya gittiğini ileri sürerek, Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğüne kayıp dilekçesi verdi, 1993 yılında ise açtığı boşanma davasıyla eşinden ayrıldı. Yeter A, boşandıktan sonra 4 çocuğu ile Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine yerleşti. 1996 yılında baba Yakup A'nın hayatını kaybetmesinin ardından kardeşler, babalarına ait evi sattı.

''VİCDAN AZABI'' OLAYI ORTAYA ÇIKARDI...

Yeter A'nın kardeşlerinden Fatma, eşi Ergun U'ya, 1989 yılında kız kardeşi Yeter'in, kocası Mehmet A'yı öldürdüğünü söyledi. Bir süre bu sırrı saklayan Ergun U, ''vicdan azabı'' çektiği gerekçesiyle baldızı Yeter A'yı polise ihbar etti. İhbarı değerlendiren Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü, 5 kardeşin ifadesini aldı. Kardeşlerden Fatma ve Şükriye cinayeti, kardeşleri Yeter ile babalarının Mehmet A'yı tüfekle öldürdükten sonra evin bahçesine gömdüklerini, kendilerine de bu olayı kimseye anlatmamalarını söylediklerini öne sürdüler.

Olay tarihinde 25, bugün ise 42 yaşında olan Yeter A. bu iddialar üzerine gözaltına alındı. Yeter A, polise verdiği ifadesinde, eşinin 1989 yılında çalışmak için Muğla'ya gittiğini, ancak ondan sonra haber alamadığını ve cinayet olayının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Bu arada, ifadesi alınan Şükriye A, babası ve kardeşinin eniştesini gömdüğü Cengiz Topel Mahallesi'ndeki evin bahçesini polise gösterdi. Polisler tarafından bahçede yapılan aramada Mehmet A'ya ait olduğu tahmin edilen kemikler çıktı. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydettiler.