BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.402,85
HABER /  GÜNCEL

Vergiye çalışıyoruz

Türk insanının kazandığı her 1 liranın 25 kuruşu 'dolaylı vergiler'le devlete gidiyor. En çarpıcı örnek otomobil...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un trafik sorununun nasıl çözüleceğine dair bir tartışma başlatırken, konu önce plaka sınırlamasına, ardından da İstanbul’da araç sahibi olanlara ek vergiye kadar geldi.

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da yaşayan ve ikinci otomobili olanlardan ek vergi alınmasını önerdi. Bazı yetkililer ise İstanbul’da araç sahiplerinden tek araba ya da çift arabası olmasına bakılmaksızın ilave vergi alınmasını dile getirmeye başladı.

Oysa Türkiye’de otomobil sahibi olanlar zaten dünyanın en yüksek vergilerini ödüyorlar. Hele hele Avrupa yakasından Asya yakasına geçerken ya da Bahçeşehir’deki evine giderken gişelere 4 YTL bırakan İstanbullular daha da yüksek bir bedel ödemek zorunda kalıyorlar.

Bütün bu rakamlara rağmen, halen trafik sorununu çözmek için araçlara ilave vergi düşüncesi araç sahiplerini adeta çıldırttı.

Yapılan araştırmaya göre 27 bin YTL’lik orta halli bir otomobil satın alan vatandaş, bu aracın çıplak fiyatının tam 2 katı vergiyi devlete çok değil sadece 5 yıl içinde ödüyor.