BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.442,43
HABER /  GÜNCEL

Sigaraya zam geliyor

Philip Morris Sabancı Genel Müdürü Turhan Talu, sigaraya yeni vergiler gelebileceğini belirtti.

Abone ol

Talu, bandrol uygulamasının şirketlere yüklü maliyet getireceğini vurgulayarak 'Bunu fiyatlara yansıtmaya mecburuz. Pakette 5 kuruş artış olacak' dedi.

Talu, düzenlediği basınla sohbet toplantısında, dünyada 1 milyar kişinin sigara kullandığını, bunun yılda ise 5,6 trilyon adet sigaraya tekabül ettiğini ve henüz 2 trilyon adet civarında “açılmamış pazar” olduğunu söyledi.

Philip Morris'in 29 ülkede 34 üretim tesisi ve 21 taşeron üreticisi bulunduğunu, Türkiye'deki Philip Morris SA'nın dünyadaki 4'üncü büyük fabrikası olduğunu anlatan Talu, en büyük 3 pazarın sırasıyla Çin, ABD ve Rusya olduğunu, Türkiye'nin 107 milyar adetle dünyanın 6'ncı büyük pazarı olduğunu bildirdi.
Talu, Philip Morris'in Türkiye'ye 1984 yılında girdiğini, 1993'te üretime geçtiğini ve bu yıl Cezayir ile KKTC'ye ihracata başlayacaklarını ifade ederek, ”Sakıp Sabancı, Philip Morris SA'yı kendi bebeği olarak görürdü. Bizim yönetim kurulu toplantılarımızda mutlaka bulunurdu” dedi.

Türkiye'nin 160 bin ton tütün üretmesi gerektiğini, 161 bin ton üretmesi halinde satamayacağını savunan Talu, şu anda Tekel'in elinde bulunan 300 milyon kilo tütünün ekonomik değeri olmadığını öne sürdü.